Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

2012



... nekako kako se približavaju dotične godine turobnih proročanskih za 2009, 2010 i kobni prosinac 2012.g. kao konačni obračun prirode sa podivljalim svijetom, tako je i sve više takvih filmova koji tematiziraju to zloguko proročanstvo Maja i još nekih proroka.
I tako bi nam se neumitni kraj svijeta mogao desiti ili po receptu kako nam to prikazuje film Nicolasa Cagea "Knowing" ili pak "nadolazeća" kataklizma (pred kraj godine u filmu "2012") po Johnu Cusaku. Sve u svemu bio kraj svijeta ili ne dolazi nam još jedan apokaliptičan film. Trailer je zanimljiv i obećava dobru zabavu a ova dva hollywoodska glumca svojom pojavom, stavom odaju odličan casting. Osim izvrsnog glavnog glumca (Johna Cusaka) garanciju za dobru zabavu u filmu "2012" bi trebao zagarantirati i sam režiser koji ima podebelo iskustvo sa sf-om, filmskim spektaklima i svakako kad je ovakav film u pitanju i sa filmovima katastrofe. Riječ je dakle o Rolandu Emerrichu koji iza sebe ima filmove kao što su: Universal Soldier, Stargate (on je taj koji je začeo sjeme naknadne serijske uspješnice), Independence Day, The Patriot, The Day After Tomorrow i predzadnji ... prošlogodišnji 10000 B.C. Zanimljivo mi je kako se u jednoj godini zna pojaviti ponekad i filmovi blizanci gdje recimo prvi stavlja intrigantan naslov, naslov koji nikako ne otkriva što je u srži samog filma a drugi ide više golim šakama na gledatelje i ništa više ne prepušta slučaju te se stavlja bombastičan, jednostavan i onima koji znaju jeziv naslov ... 2012.

Ono što sasma sigurno mogu potvrditi da nešto više od nas o sudnjem danu znaju izgleda dobro upućeni producenti Hollywooda a bio kraj svijeta ili ne oni kane svakako na tome dobro utržiti.


Post je objavljen 29.08.2009. u 12:20 sati.