Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opcina-donjividovec

Marketing

PRODAJA GRADILIŠTA ZA STAMBENO-POSLOVNI ILI POSLOVNI OBJEKT

OPĆINA DONJI VIDOVEC

Na temelju Odluke Općinskog vijeća od 13.07.2009. godine, raspisuje s e

J A V N I

N A T J E Č A J


ZA PRODAJU NEKRETNINA-GRAĐEVINSKE PARCELE, PUTEM PRIKUPLJANJA PISMENIH PONUDA ZA STAMBENO-POSLOVNU ILI POSLOVNU NAMJENU

1. Predmet prodaje su nekretnine u vlasništvu općine – građevinske parcele (u daljnjem tekstu: GRADILIŠTE) u Donjem Vidovcu u Glavnoj Ulici, upisane u:
- z.k. uložak br.783 čestica br. 375 od 403 čhv, z.k.uložak br.971 čestica br. 376 od 403 čhv, z.k. uložak br.301 čestica br. 377 od 942 čhv.

2. Početna (najniža) visina cijene zemljišta je 70,00 kn/čhv.

3. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju fizičke osobe koje su državljani Republike Hrvatske, zatim sve pravne osobe koje imaju sjedište i obavljaju djelatnost u Republici Hrvatskoj te strani državljani sukladno uvjetima predviđenim odgovarajućim propisima RH.

4. Ponude se dostavljaju do 15.RUJNA 2009.godine putem zatvorenih omotnica neposredno ili poštom preporučeno na adresu: Općina Donji Vidovec, Rade Končara 9, 40327 Donji Vidovec s naznakom «Ponuda za kupnju zemljišta – ne otvarati». Ako građevinska parcela neće biti prodana u prvom natječajnom krugu javni natječaj je otvoren do prodaje istih, a otvaranje ponuda vršit će se svaki prvi petak u mjesecu i to s početkom u 12.00 sati.

5. Ponuda mora sadržavati:
– naziv, MB odnosno MBG adresu, telefon i osnovne podatke o ponuditelju
- izjavu o prihvaćanju uvjeta natječaja
- ponuđenu cijenu za zemljište za 1 čhv.
- namjena odnosno djelatnost, veličinu objekta koji se namjerava graditi
- dokaz o uplaćenoj jamčevini.

6. Sudionici natječaja dužni su uplatiti na ime jamčevine – novčana sredstva u iznosu od 3.000,00 kuna na žiro račun Općine Donji Vidovec broj 2392007-1808900009, poziv na broj 22 7757-MB/MBG sa svrhom doznake – jamčevina za kupnju nekretnine u Glavnoj ulici. Izabranom natjecatelju uplaćena jamčevina se uračunava u iznos kupoprodajne cijene nekretnine, a natjecatelji koji ne uspiju u natječaju uplaćena jamčevina vrača se u roku od 15 dana, a natjecatelj koji odustane od ponude gubi pravo na povrat jamčevine. Natjecatelj kojem će biti prihvaćena ponuda dužan je cijenu nekretnine platiti u cijelost u roku od 15 dana od dana izbora ponude.

7. Troškove vezane uz sklapanje predugovora i ugovora, porez na promet nekretnina odnosno troškove glede upisa prava vlasništva i sve ostale troškove vezane uz prijenos prava vlasništva snosi kupac

8. Ponuditelj se obvezuje u roku od 12 mjeseci od sklapanja ugovora o kupoprodaji zemljišta ishoditi građevinsku dozvolu te u roku od 12 mjeseci nakon dobivanja građevinske dozvole započeti sa izgradnjom građevine. Rok izgradnje građevine je 12 mjeseci osim u opravdanim slučajevima kada rok može biti i dulji (veličina objekta ili sl.). U protivnom, ugovor o kupoprodaji zemljišta smatrati će se raskinutim, gradilište se vrača u vlasništvo općine bez provedbe posebnog postupka, a uplaćena novčana sredstva će se vratiti ponuditelju umanjena za iznos jamčevine.

9. Nepravodobne, nepotpune i nejasne ponude neće se razmatrati. Ponude s ponuđenim iznosom nižim od početne cijene neće se razmatrati.

10. Podnositelji ponuda biti će obaviješteni u roku od 7 dana o izboru najpovoljnije ponude na ovom javnom natječaju nakon otvaranja ponuda.

11. Općina Donji Vidovec zadržava pravo poništiti natječaj ili da bez posebnog obrazloženja i bez snošenja novčanih i svih drugih eventualnih posljedica ne prihvati ponudu, u tom slučaju se obvezuje na povrat jamčevine, a najkasnije u roku od 30 dana od donošenja odluke o neprihvaćanju ponude odnosno poništenja natječaja.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Donji Vidovec; telefon 040/615-105.
OPĆINA DONJI VIDOVEC


Post je objavljen 28.08.2009. u 12:44 sati.