Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

MySpace, hiperkreativnost i novi bend



Ovih me dana, točnije tjedana pere hiperkreativnost, a koja se ne odnosi ni na jurcanje po koncertima niti na fotografiranje, iako ne mogu reći da nisam imala pri ruci jednu hrpetinu fotića na testiranju. Prošlo to nekako mimo mene kao Orient Express ukrižan s MIG-om.

Uz to sam još (konačno) svoju facu pokazala na MySpaceu (kud svi tud i mali Mujo), sad me zanima hoće li me to držati dulje od mog neuspjelog pokušaja pridruživanja fejsbuku. Brijem da za to postoji realna opasnost, jer otkad sam se tamo ušlagirala, Gmail me bombardira s obavijestima o tome kako me ovaj ili onaj bend ili izvođač želi za frenda, a svaki drugi mi šalje svoje promo mp3, ili album koji je baš izašao, pa jel "bih ja bila najs i preslušala ga i rekla svoje mišljenje o ovome ili onome".

Onima koji su na majspejsu doma je to možda svakodnevna stvar, no nisam baš sigurna da svi dobivaju upite od tolikih bendova, i još mi kažu da će mi dati free mp3 kad izaberem koje, primjerice bend koji svira s Creed-om i imaju već vani dva CD-a - ko da njih boli briga za novinarku iz Kroejše. Ili je to Kroejša postala u zadnje vrijeme popularna i u Americi, Irskoj i U.K.?
Da nije neko pustio piratsku snimku U2 koncerta iz Zagreba u američko televizijsko nebo pa smo sad postali popularni?
Kako god bilo, i nova američka zvjezdica r'n'b u usponu mi se javila i pita me što mislim o njenom 'friško spečenom' singlu. WTF, jesam li ja neki free konzultant ili šta? Ili misle da su kroejša brainovi super deal: pametni ali besplatni?

Kako god bilo (#2), ja joj onako fino pristojno odgovorila (cura super izgleda, imidž joj je ono, hm rana Whitney Houston ali u savremenom izdanju, korektno, ali glasić šteka bolno, muzika isto ništ posebno) istaknula joj pozitivne crte ("image, još da je opakiji to bi bilo bolje"), izdvojim samo najjaču stvar jer ostale idu u red "Maja Šuput i Jelena Rozga križane s crnim tatom i kreolskom mamom" i obzirno joj velim da mi se čini da će se utopiti u moru današnjih r'n'b i soul amazonki s presličnom muzikom (a sve to samo radi slabašnog ali dopadljivog glasića što naravno ne velim) i da možda bi ona razmislila, ako ima priliku za to, da ode malo u žešći smjer muzike kao ja ju vidim u tome. Neš ti savjeta na daljinu!
Javi mi se zvjezdica za par dana, zahvali za savjet bla bla... Kadli ono evo nje opet za par slijedećih dana, piše (na američkom engleskom naravno):
"..znaš smiješno je u svemu tome što je tvoj savjet došao u čas kada me moj novi management upravo počeo gurati u tom žešćem smjeru.. puno ti hvala. ostajemo u kontaktu. cmok."

Gospođo Magda Weltrusky, nije li vrijeme da ja zauzmem Vaše mjesto kao glavna savjetnica u Gloriji? Muzička, da pretresemo malo ustajale vode tema u voljenom nam časopisu.

Ostalo vrijeme dok nisam visila na Spejsu me pukla kreativa do boli, konačno sam jednom od nikad započetih romana dala kičmu i nekoliko bitnih dijelova pa možda i do kraja ovog tisućljeća napišem konačno taj jedan, ne dao bog vama, i više romana. Nisam se ipak toliko pretrgla iako sam u šubu napisala dvije kratke priče i jednu ću sad šiknuti na Večernjakov natječaj, a drugu moram skratiti jer više liči na rolu wece papira koliko je duga, a kao kratka je.

I pukla me i romantika, pa sam nažvljala i nekoliko pjesama (sve u nadi da će jednom to biti veliki fakin hitovi) - jednu od njih ćete morati nekako podnijeti na kraju ovog posta, ali nemojte cviliti, jednima će to biti vježba iz engleskoga, a drugima ufuravanje u romantiku.
Dakle, škodit ne može.

I na kraju kao veeelika ali još uvijek prikrivena novost je da radim sa jednim starim-novim bendom kojima je kao i meni dopizdila ova država i vlast i neimaština i sve ostalo, a uz to smo još i došli u (povisoke) godine kada ti je samo jedno na pameti "sve ili ništa" - il ću konačno ostvarit svoje snove i sve ostalo razjebat ili ću se pokrit po ušima i krepavat do kraja života.
Mi smo odabrali ovo prvo.
Matori ili ne, s nekoliko pjesama dostojnih visina, petlje koju mogu imati samo posve mladi i ludi, ali mi smo još luđi jer nam je ovo zadnje i ako ne upali, čitaj ono drugo što se desi. I to cupkamo pred pragom ne domaćeg, već (možda) međunarodnog uspjeha.

Previše sam rekla, nije još dozrilo grožđe, da ne urečem bend iako u te čire-čare baba-vračare ionako ne vjerujem.
Imaju te naše narodne smisla: "u se i svoje kljuse" je moja najdraža.

Ovo je trebao biti post o Madonni, ali je fuck-up s lokacijom koncerta donio nešto drugo kako vidite, jer od Madonne nisam vidjela ni 'M'.

Ako idete tek sada spavati, onda neka vam je laka noć:


Move into my life

So it seems I've missed all the kisses
All the honey whispers
to my ear and to my spine

Like I don't want them all
in bigger numbers
than there are stars in the sky

So soft and so gentile
are my alterego dreams
wrapped and trapped

Would you please
slightly
move into my life?

So it seems I've missed your eyes,
hands of joy, searching
it felt so unbelievably nice

So dark and so murky
my reality seems
wrapped and trapped

Would you please
somehow
Move into my life?

© A.V. - 2009







Post je objavljen 27.08.2009. u 01:22 sati.