Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aarsla

Marketing

Prvi hercegovački gej film (?!)

Image Hosted by ImageShack.us


Štovana rajo, evo vam predstavljam prvi hercegovački (možda i hrvatski) gej film koji je pobijedio na ovogodišnjem WHFestu.
Film je začet jedne skoro zimske večeri kad smo s Quartetom Moderato Cantabile nastupili kao predgrupa Rambu Amadeusu. Za tu prigodu naš drug, brico Kežić, meni i Gali napravio je prekrasne fen-frizure na četku zbog kojih smo izgledali...kako da to opišem...baš ono tetkasto...toliko tetkasto da su u jednom trenutku ti uvojci jednostavno zavapili: "Oćemo rimejk Planine Brokeback!". I mi ih poslušali.
I to je to. Nikakvi uzvišeniji ni dubokoumniji razlozi poput rušenja tabua ili komentara izešenih u nekim osvrtima na film kao na primjer: film plastično tematizira temu segregacije i rasizma prema latentnim i inim homoseksualacima u Hercegovini...u klerikalnoj Hercegovini koju svi već po defaultu vole predstavljati kao izrazito konzervativnu i anakronu, iako ona to u suštini nikad nije bila, ove godine na festivalu stvaralaštva pobijedio je film koji brutalno progovara o homoseksualnosti na hercegovački način i kojeg je jedan novinar nazvao gastarbeiterskom gay baladom.
A ja mislio da smo se samo zajebavali...

Da ne duljim, evo filma u dva dijela...

Čakarovi Doci 1.dio

Čakarovi Doci 2.dio



Post je objavljen 27.08.2009. u 01:02 sati.