Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mandalina

Marketing

Sa hajdučkim srcem do trofeja !




Reja traži – hajdučko srce! To je sukus nastupa talijanskog trenera Hajduka pred mikrofonima i kamerama, nakon što je u miru još jednom pogledao snimku utakmice s Kantride. Može Reja u nastupu svoje momčadi naći i dobrih stvari; bila je na tragu najbolje partije ove sezone. Ali da se inzistira na tome zvučalo bi trpko. Dosad Hajduk nije zabilježio nijedne pobjede, pa eto nije ni na Kantridi.

Dapače, Splićani su prvi put izgubili s više od jednog gola-razlike, pa neka su oba gola primili iz jedanaesteraca...
No, pustimo Edoarda Reju da nam kaže:
- Teško mi je komentirati utakmicu u kojoj smo izgubili sa 0:2, kad je Rijeka imala svega dvije-tri prilike, a mi barem pet, šest, sedam izrazito zrelih šansi. Rekao bih da u većem dijelu utakmice i nismo igrali toliko loše da bismo zaslužili poraz, međutim napravili smo velike greške. Sve prilike što ih je imala Rijeke mi smo im darovali. Ipak, želim biti optimističan i iz riječke utakmice uzeti ono dobro što smo napravili, da nam to bude temelj za buduće susrete.

Reja drži kako je nad momčadi Hajduka poseban psihološki mač, kako su stanju kolektivnog stresa i kako u ovom posebnom trenutku treba pronaći mentalnu snagu da se klub izdigne iz rezultatske krize i da momčad krene putem pobjeda. Treba vremena, nužno je strpljenje.

- Želio bih da navijači razumiju i shvate našu specifičnu situaciju i da nam pomognu. Važno je pomoći igrače u ovom momentu. Hajduku trebaju pobjede, usudio bih se reći samo jedna, prva pobjeda, pa da sve krene mnogo bolje. Mi smo u Rijeci stvarali šanse, ali nije išlo. Treba imati i vjeru, potruditi se žestoko, oduprijeti se i nametnuti protivniku.

Reja je ispričao svoj dojam dvoboja na Kantridi. Kako to Hajduk ulazi kao favorit u meč u kojem je tehnički superironija ekipa, ali ga onda protivnik nadmaši u elementarnim stvarima, borbenosti, muškosti, žestini:
- Hajduk je bolja momčad od Rijeke, mislim da se to vidjelo na terenu što se tiče tehničkih kvaliteta. Međutim, nama je u presudnim trenucima nedostajalo prisebnosti, lucidnosti, a s druge strane u obrani su nas uništile nesmotrenosti pojedinih igrača.

K tome, Rijeka je kao i svaka inferiorna momčad unijela više odlučnosti, muškosti, one pozitivne zločestoće. Zdrava zločestoća je i nama potrebna, pa vjerujem da ću na idućoj utakmici vidjeti borbenije izdanje svoje momčadi, koliko to mogu u ovom trenutku dati. Više srca i temperamenta nam treba, to je sigurno. Možda sve to moji igrači nisu ni mogli iskazati zbog psihološke blokade, u tom smislu pozivam na strpljenje i navijače, ali i vas novinare, javnost, da nam pomognete na svoj način da se što prije izvučemo iz krize – kazao je Reja.

Talijanski trener je uvjeren da njegova momčad može bolje. Vidio ih je na treninzima:
- Uvjeren sam da ovo nije prava slika momčadi što smo dosad gledali (Reja je pregledao sve utakmice Hajduka na malom ekranu i ima dobar uvid u „povijest bolesti“ op. a.). Posjedujemo kvalitetu, a fali nam samouvjerenost i vedrina ozračja u kojem bismo izvodili sve to što znamo.

Pritisak je golem. Istina je, poznam mnoge nogometaše tijekom karijere koji su na treninzima igrali kao prvaci svijeta, a u nedjelju na utakmici bi se gubili, nestajali, veliki igrači postali bi mali i sićušni. To je stvar osobnosti pojedinca. Vjerujem da ću ono što zapažam na treninzima vidjeti čim prije i na utakmicama – rekao je u Poljudu trener Hajduka Edoardo Reja.

Momčad da mu pokaže hajdučko srce, a navijači da dadu podršku s primjesama strpljenja. Ima li boljeg poziva na zajedničku solidarnost e da bi se svladala - Lokomotiva, u osmom pokušaju ove sezone?!



Post je objavljen 26.08.2009. u 14:31 sati.