Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Poklon bonovi za udžbenike

Na današnjoj sjednici gradonačelnikovog kolegija odlučeno je da će Grad Rijeka dati poklon bon za nabavku udžbenika obiteljima koje potpadaju pod socijalne kriterije.
Drugim riječima, poklon bonove će dobiti dvočlana obitelj koja ima prihode do 2900 kuna, tročlana obitelj koja ima prihode do 3900 kuna, četveročlana obitelj koja ima prihode do 5000 kuna te za obitelj s više od 4 člana cenzus se za svakog člana povećava za 700 kuna.
Od prvog do četvrtog razreda poklon bon iznosi 700 kuna, za peti i šesti razred iznosi 1000 kuna te za sedmi i osmi razred i srednju školu iznosi 1200 kuna.
Bonovi će se moći podići već od sutra na šalteru Grada Rijeke sve do 30. rujna.
Udžbenici će se bonovima moći nabaviti u sljedećih pet knjižara: "VBZ” – Knjižara No1, “ŠKOLSKA KNJIGA” , "ART" , "PROFIL" Tower Centar Rijeka i Knjižara "LAPIS".
Akcija će obuhvatiti oko 1600 učenika te će se za tu potrebu iz gradskog proračuna izdvojiti milijun i 600 tisuća kuna.

Osim toga Branka Renko Silov je kritizirala dopis vlade kojima se zabranjuje razmjena udžbenika u školama, a u nekim mjestima je zbog toga čak reagirala policija. Rekla je da je to neprimjereno i dovodi do još većeg kaosa. Stoga je gradonačelnik Obersnel preporučio ravnateljima neka ignoriraju nesuvisle dopise ministarstva i omoguće razmjenu udžbenika u školama.

M.T.

Post je objavljen 25.08.2009. u 13:06 sati.