Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/civordnaratep

Marketing




Jo gušta ovo bankarstvo priko interneta, sinoć naučio i za niti tri ure štemanja po tastaturi platio račune. Počeo u pet i po a ono kaže poslije dvadeset sati plaćanje će se obavit sutra, ae dobro.
Jutros ja krenem u grad skratit ovo par dlaka,... tonobil krenuo... stani, zaboravio račune na stolu... uzeo idemo dalje... buletin od parkinga metio u žep i s računima na poštu i pl.... 'benti T- vodovod i com- internet i k- čistoću,.... a gospon ne mogu vam vratit novce, a šta van ja mogu.

Stojim i čekam bus i slušam.

Plava

Tu di stanu busi, povr pjace po stablima su zalipljene ili puntinama zakačne šonete a onda kao prvi to pročitaju penzići, ono dogegaju se kao neće, pa polako izvadu oćale protrljaju caklo po trbuhu i metnu na nos, onda se obvezno okrenu livo pa desno ka da nekoga traže i pažljivo kimajući glavom čitaju.
Onda dođe drugi pa ovome puše za vrat pa se ovaj izmakne pa onda on njemu puše za vrat.

Plava je osmrtnica pa su ljudi puni sućuti i prilaze sa pietetom... a onda se uvatili smijat ispod brka kad su pročitali godine, spremili oćale i produžili svojim putom.
- Evo je odnija vrag....-
- E Bog Bože,... to ti je susida... kako moš reć da je odnija vrag.- Veli čovik Boži a to je umisto ono kako si, šta radiš i to.
- Da šta nego odnija... cicija, cili život jela je stari kruh da zašpara koju kunu pa bi jon svaki misec pucala dentira onda plaća krpačinu,... mogla je komotno tortu ist umisto kruva.-
- Pa šta se idiš, šta te briga.-
- Oću se idit, ...priča mi žena da kad je umirala izgovorila je: „Evo ti je Bože moj predajem netaknutu“.
A nije mi to mogla reć prin četrest godin a?-

Uđen u bus i još mi računi u glavi, izvadin iz žepa papirić.... buletin o parkinga.... stani šofer, stani....vrag ti internet odnija.



Post je objavljen 25.08.2009. u 11:26 sati.