Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minusiplus

Marketing

Smor 1


Budući se na ovom blogu ionak niš ne dešava, a meni dosadno budem vam ispričo jednu crticu iz mog saskog života. Živim u domu u sobi koja ima ekskluzivan pogled na unutrašnje dvorište. Ali to nije onaj veliki zagrebački štakornjak iz kojeg hoto može napravit luksuzni šoping centar. To je dvorište 3 sa 4, taman tolko veliko da sunce ne vidim nikad a susjede čujem uvijek. I tak ima jedan koji svako jutro navije buđenje za pol 7 (i ko za đavla ima isti zvuk koji i sam rabim), al se uredno ne diže do 7 i 15, a ovo iritantno sranje se glasa svakih 5 minuta. Onda se digne pa upali TV. Srećom ne radi vikendom. I tak jutros ja spavam, ne sluteć ništa kad krene vika na njemačkom. O iskursta ti, mjesto da si ko pošten hrvat katolik na misi ti i u jebenu nedelju gledaš tv i to prema urlicima rekao bih zdvajanje nekog saskog mladena stubljara, nad propašću istočnonjemačkih pikova i ribarnja na labi, u svemu samo ne bratskoj emisiji plodova zemlje. No navika je kurva tako da se više na tv ni ne osvrćem. Nastavljam sa snom kad krenu eksplozije. Prenem se, presiječe me misao Pokupsko palo, četnici nadiru, maznem glavom o nisko potkrovlje i skontam di sam. Davno je bila '91. Gotovo sa spavanjem, dignem se, malo čitanja pa na doručak pomislih. Kad eto i helikoptera, opet urlanje pa ekplozije. Skužim nije to od susujdovih plodova zemlje nego valjda s ulice koju iz svoje jazbine u potkrovlju mogu naslutit ali ne i vidit. Rekoh izbori su idući tjedan mora da su nacisti neku predizbornu paradu izorganizirali.
Niš, zaletim se na ulicu kad ono nisu nacisti nego nogomet. Ulice pune navijača idu na stadion koji je nekih 50 metara zračne od mog prebivališta. Ali koji jebeni nogomet, zadnji klub koji je ovaj grad imo je bankrotiro prije jedno 5 godina pa su za svjetsko bili valjda jedini grad u povijesti svjetskih prvenstava koji je ugošćavo mundijal a da u gradu nije bilo ozbiljnog kluba. Klasika, murija, cuga, izbrijano, tetovirano.
Vratim se kući pitam Švabu koji je ono kurac na cesti. On samo promrlja ludi njemci, 5. liga. Kojaaaaa? 5.
Dakle 5. liga i to ni 5 ni 8 nego derbi. Domaća Saska igra protiv gostujuće (oni su kako im imenu i priliči s istočnog dijela grada) Lokomotive. Završilo bez golova. A čim je ekipa počela zlazit sa stadiona opet deranje. Ovaj put fakat naciji. NPD koristi priliku za promociju. A di ćeš boljih glasača od očajnika koji navijaju za petoligaše.
Krenem po kebap, ko će više čekat da se to raščisti, murija na konjima blokirala ulicu, okolpna kola, specijalci na sve strane. Probijem se nekako do Majeda, sirijsku zastavu u izlogu zamijeniIa njemačka. Normalno, nije ni Majed od juče. Bijah tolko sretan da skoro niti ne primjetih da u Majedovu kebabu i dalje valja samo onih 1,80 eura cijene i ništa više.
I onda čitam da su bbb i torcida potukli na benzinskoj u Brinju. A da su bratski Česi nabili delije u Pragu. Valjda da ne ostanu dužni Slovacima.
Al' 5. liga, fakat svašta.
Puno pusa iz Cottbusa
tschuskija

Post je objavljen 23.08.2009. u 21:44 sati.