Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vala1

Marketing

Ozalj na Kupi

Kako se mojim starcima nikako nije svidjela umjetno stvorena priroda unutar i oko Zagreba, osvježenje za tople ljetnje dane potražili smo na Kupi.

Nakon cijelovečernjeg pretraživanja interneta za dobrim divljim plažama bez gužve, da je voda čista i priroda netaknuta, ipak smo se odlučili krenuti utabanom stazom prema Ozlju, za koji smo dobili preporuku.

Samo nekoliko km udaljeno od Ozlja ima izvrsnih uređenih i neuređenih plažica uz Kupu, plaža na koju smo se mi uputili na samom je ulazu u Park prirode Žumberak, netaknuta priroda, vrlo malo posjetitelja jednostavno idilično.

Kupa na ovim dijelovima i nije tako duboka oko pola metra što je za mene idealno, a i nije tako hladna, pravi raj za male ljude, a kako je pred samim parkom prirode, pretpostavljam da je i jako čista.
Kupali smo se kraj samog izvora .........................

Stigli smo na Kupu, uz nekoliko upita za put strmom cesticom spustili smo se do malene plažice, nigdje nikog, šum slapa, žubor vode i nas troje!
Voda je prekrasno bistra, vrlo plitka kako sam već napomenula, ribice plivaju okupane jutarnjim suncem, jednostavno jako jako lijepo.




Voda pred slapom, tj. ispod njega je nešto dublja takoda i veliki mogu malo probrćkati svoje guzove, tata me poveo do slapa, ali kaže da je bilo jako sklisko za penjanje, ali je bilo zabavno.
/tata je ribolovac i uz svu silnu ribu koja samo što ne iskače iz vode, nije imao ribički štap, mora da je jaukao cijeli dan- onako potiho)



Tek kasnije popodne su se iz obližnjeg vikend naselja spustilo nekoliko ljudi prošetati, uživati na popodnevnom suncu.

Ovo je slap na uređenom kupalištu, tj. pokošenom, što je i više nego dovoljno za uživanje u prirodi.



Ako budemo išli još koji put obići ćemo i stari grad, slike na internetu izgledaju odlično, ali poslije kupanje nikad baš nismo dolično obučeni za razgledavanje grada , tako da još ništa, ali hoćemo!!!!!!!!!!!!!!!



Post je objavljen 22.08.2009. u 21:39 sati.