Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

OSTALI BEZ GOSPODARSKIH ZGRADA I STOČNE HRANE

ERDELJ

U mjestu Erdelj u općini Generalski Stol jučer se dogodila tragedija u kojoj je u samo nekoliko minuta požar progutao gospodarske zgrade obitelji Halar.

Srećom nitko od ove šesteročlane obitelji nije ozlijeđen. Požar je kaže Đurđa Halar planuo oko 20 sati i 30 minuta u sjeniku i nikakva nastojanja da ga sami obuzdaju nisu uspjela.Vatru su pokušali ugasiti i vatrogasci iz Generalskog Stola, Bukovlja i Karlovca, no spasa za objekte zahvaće požarom nije bilo. Šteta se procjenjuje na 120.000 kuna.

Izgorjela je i prikolica, ali Halari su na svu sreću iz štale uspjeli spasiti svojih par kravica i odojke. Međutim, kako im je izgorjelo svo sijeno, za svoje blago sada nemaju hrane.Sretna je obitelj Halar da se vatra nije proširila na kuću, na kojoj su uslijed strašnog plamena popucala stakla, popadale roletne... No, sada kažu ne znaju kako će sanirati nastalu štetu.

Općina Generalski Stol, potvrdio nam je načelnik Ivan Škrtić, financijski će pomoći ovu obitelj. Nije mogao reći s kojim iznosom, naglasivši da će dati najviše što budu mogli. Međutim, ta sredstva vjerojatno neće uspjeti pokriti cjelokupnu štetu... Radio Mrežnica


Post je objavljen 21.08.2009. u 16:00 sati.