Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCI UHVATILI PITONA NA BANKOMATU

NIŠ

Niški vatrogasci su noćas bili na nesvakidašnjoj intervenciji-skidanje pitona sa bankomata prije nego što je ušao u nedozvoljeni minus.Za njegovo hvatanje su bile dovoljne lopata i torba i big muda.Vatrogasci su pitona uhvatili sinoć nekoliko sati prije ponoći, a jutros je pokazan novinarima u vatrogasnoj postaji.

Pierce CAFS.

Niški vatrogasci su noćas bili na nesvakidašnjoj intervenciji - s bankomata u središtu grada oko 2.20 sati micali su pitona. Kako prenosi Blic, za njegovo hvatanje su bile dovoljne lopata i torba.Vjeruje se kako je riječ o odbjeglom "kućnom ljubimcu" pa vatrogasci pozivaju vlasnika da se javi. Ipak, neće proći nekažnjeno - dođe li po pitona, čeka ga kazna zbog nesavjesnog držanja životinje, jer je piton mogao ući kroz otvoreni prozor u bilo koji od obližnjih stanova.

Piton dugačak oko dva metra, za koga policija pretpostavlja da je nečiji bivši kućni ljubimac, pronađen je u širem centru Niša, u Ulici 7. jula, rečeno je u policiji.Zmiju su uhvatili vatrogasci nakon prijave prolaznika koji je ispred zgrade broj 33 u toj ulici vidio gmizavca na bankomatu.

Za njegovo hvatanje, kako su objasnili vatrogasci, bila je dovoljna lopata i torba.Zapovjednik odjeljenja za zaštitu i spašavanje Nenad Ristić rekao je da je, najvjerojatnije, riječ o kućnom ljubimcu koji je pobjegao, ali kako su u blizini bili otvoreni prozori stanova piton je mogao ušetati u neki od njih.

Vatrogasci očekuju da se vlasnik javi, ali je gotovo sigurno, kako je napomenuto, da će biti kažnjen zbog nesavjesnog čuvanja životinje.Ristić je rekao da vatrogasci u ljetnjim mjesecima interveniraju i u hvatanju zmija, ali sa ovog podneblja. Najčešće je u pitanju smuk, ali je prvi put uhvaćen piton.

Prošle godine vatrogasci su smuka našli u samom centru Niša, u takozvanom Kazandžijskom sokačetu, a od drugih zanimljivosti navode da su intervenirali i prilikom hvatanja jedne iguane.I dok niški vatrogasci ne smisle šta će sa pitonom, još veću muku muče mještani Skorica, u općini Paraćin, gdje je od polovine srpnja prava najezda zmija, kojih ima svuda..........opširnije


Post je objavljen 21.08.2009. u 12:00 sati.