Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Jadranske razglednice (3), 2009-07-21

Jutros sam prošetao do centra grada s namjerom da kupim programski sat za uključivanje električnog bojlera samo u vrijeme jeftine tarife.
Trgovina, jedina u Gradu s takvim asortimanom, zatvorena. „Godišnji odmor“ stoji natpis na vratima. No krasno pomislih, u špici sezone dečki otišli na odmor. Valjda u planine, more imaju pred nosom.
Kasnije sam, u jednoj drugoj trgovini koja drži jednake proizvode ali uz mnogo manji izbor, saznao da je prije spomenuta trgovina stavila „ključ u bravu“!

Proizvodnju smo već odavno upropastili. Sad se zatvaraju i trgovine. 160.000 gostiju manje nego prošle godine u isto vrijeme. Kako ćemo iz krize?

Vrativši se, u novinama (J.L.) pročitah komentar Tomislava Čadeža, komentatora TV emisija. Hvali reportažu bivšeg heroinskog ovisnika Dražena Majića, za kojeg kaže da mu je danas najveći porok to što je Hloverkin zamjenik. U reportaži iz kaznionice u Lepoglavi upoznajemo kažnjenika za kojeg Tomislav kaže:
„Nabildani mladić ima potencijal gay ikone, u bijeloj potkošulji, sličan glumcu Dieselu, iskren, jednostavan i nimalo glup.“ I na kraju komentara zaključuje:
„Bio bi idealan predsjednički kandidat Stranke hrvatskih lopova koji nisu na slobodi, jedine koja nam još nedostaje.“

Pročitavši to, uopće ne dvojim zašto smo u krizi, narodski rečeno u govnima!

* * *

Mali dodatak koji baš nema veze s gornjom temom, ali ipak na neki način pokazuje zašto smo tu gdje jesmo.

Image Hosted by ImageShack.us


Obilazivši kuću nakon dolaska primijetih ovu iskopanu rupu kraj mog šahta s vodomjerom. Obzirom da su u susjedstvu izgrađene dvije nove kuće pomislio sam da su možda jednu od njih (jedna je i onako sagrađena bespravno) priključili na moju dolaznu vodovodnu cijev.

Nazvah tvrtku koja se bavi distribucijom vode da pitam u čemu je stvar. Ljubazni ženski glas s druge strane veze kaže kako ona o tome ne zna ništa ali da će odmah pitati šefa. Ni šef ne zna! Pitat će ona tehničkog. Zove, dotični se ne javlja. Obećaje da će me nazvati čim stupi u kontakt s njim. I zaista, uskoro se javila.
„Da to su naši blindirali neku cijev, doći će zatrpati jamu!“

Drugi dan sasvim slučajno pogledah iza zgrade i gle: dvojica mladih zatrpavaju, stariji pije pivo i sjedi na ogradi. Došli su preko neuređenog dvorišta novogradnje. Šutu od razbijenog starog šahta prebacili su na hrpu građevinskog otpada uz novogradnju.

Kako su došli bez pozdrava, tako su bez pozdrava i otišli.
Da sam mlađi i pri snazi sam bi zatrpao jamu. Valjda su na to i računali. Pa ako prođe prođe, ako ne i onako bi to morali učiniti. A i sve su oni to uredno naplatili.

Da li ova crtica nema baš nikakve veze s temom: zašto smo u govnima?

nastavlja se


Post je objavljen 20.08.2009. u 15:17 sati.