Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stenjevecmojkvart

Marketing

Uređenje ulice Stjepka Pasanca

U sklopu materijala koje sam dobio za iduću sjednicu vijeća, stigle su i molbe građana koji žive u toj ulici a traže da im se ulica uredi.

Zanimljivost kod te ulice je da je ona u biti dvosmjerna jednosmjerna ulica i to ne bez razloga, inaće bi tamo cijelo vrijeme prolazili automobili, a kako nema uređenog normalnog nogostupa pješaci su prisiljeni hodati cestom.

U biti nogostup uopće nije uređen po normativima, s obije strane je preuzak, a sa jedne je ispresjecan drvenim elektroenergetskim stupovima kojima prijeti samo-urušavanje, kada malo jače padne kiša dolazi do općeg potopa, a kako invalidi i dječja kolica prolaze tim putem kada je malo prometnije uopće mi nije jasno.

Da ironija bude veća u toj istoj ulici nalaze se i škola i dječji vrtić pa je potreba za hitnom sanacijom te ulice i više nego jasna. Nažalost kruže priče da ona neće biti dovršena ni ove godine jer navodno 'opet nema novaca', postavlja se pitanje, "A kada je bilo?"

To je u biti i najspornija stvar u cijeloj priči, naime problem nije novčane naravi nego redosljeda prioriteta, kako naše četvrti, tako i grada Zagreba. Naime, za neke stvari uvijek ima novaca, a za neke nema nikada.

Za dogovore ispod stola, zamjene zemljišta koje uvijek idu na štetu grada, preplaćene javne radove, zapošljavanje stranačkih poslušnika, rođaka, kumova i prijatelja, dijeljenje gradskih stanova po krajnje upitnim kriterijima i tome sliče stvari NIKADA ne nedostaje novaca.

S druge pak strane za rješavanje ovog problema vjerojatno ćemo opet morati pričekati.
Nažalost u situaciji kada su našim gradom zavladali nemoralnim ljudi, a građani tim istima dali povjerenje pitanje je koliko ljudi drugačijeg mentaliteta mogu učiniti da bi došlo do pozitivnih promjena u njihovoj zajednici, u svakom slučaju ono što ću sigurno dati je moj glas za konačno uređenje te ulice kada rasprava o njoj dođe na dnevni red vijeća, nažalost bojim se da ću biti nadglasan od strane vladajuće koalicije koju čini SDP i kvazi nezavisni vijećnik Stjepan Brinjuvar, ali svejedno ne gubim nadu.

[Da dobijete dojam o neprimjerenoj širini pločnika]
igralište

[El. stup ispred broja 6 kojeg treba izmaknuti kako bi vlasnik mogao pristupiti parkirnom mjestu]
igralište

Post je objavljen 19.08.2009. u 13:10 sati.