Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

Filmska inkarnacija Battlestar Galactice?

Nisam se dugo javljao pa je ovo prilika da se javim preko jedne pomno odabrane vesele vijesti iz svijeta filma. Vijesti koja sama kao vijest neće imati efekt da poluči pokretanje filmskog parnog kotača u pravcu snimanja filma ali će barem doprinjeti "think pink" sustavu.
Dakle vijest je kako se i nedvosmisleno naslućuje iz naslova o ostvarivanju sna mnogi sf fanova diljem svijeta i onih novih kad je u pitanju, mogli bi to danas sasvim opravdano kazati, transgeneracijska sf serija Battlestar Galactica. Naime za one, ipak pretpostavljam malobrojne, koji ne znaju prva ... izvorna serija se počela emitirati 1970.g., a "rebirth" serija doživljava 2003.g.
I tako borba između ljudi i Cylonaca i potraga za mitološkim 12 planetom bi se mogla ovaj puta ponoviti ali na velikom srebrnom platnu.
Ovo "mogla", uskoro bi moglo prevazići u "uistinu može". Zašto? Zato jer će dirigentsku palicu kompletnog tog predstojećeg nam filmskog događaja preuzeti nitko drugi nego jedan od američkih filmskih čudotvoraca Brian Singer (The Usual Suspects, X-Men 1 & 2, Superman Returns).
Jedino što se još nazire iza ove najave da bi ovaj film mogao imati vrlo malo veza sa popularnim serijama.
Da li vam se sviđa ova ideja? Meni da i ne vjerujem da će biti loš filmski doživljaj.

Post je objavljen 19.08.2009. u 15:00 sati.