Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

Balaton - Madjarska

Evo , konacno sam se i ja vratio sa odmora smijeh
Ove godine smo napravili malo vecu turneju po nekoliko zemalja u okruzenju i moram priznati zaista smo se zabavljali i bilo nam je jako lijepo.
Bili smo na moru kao i obicno, a onda smo posjetili Sarajevo i filmski festival, najeli se cevapa i kolaca na Bas carsiji, stigli u nasu ravnu Slavoniju i Vukovar, a onda smo vjerovali ili ne zavrsili u Madjarskoj na Balatonu sto nas je posebno odusevilo.

Odabrali smo mjesto Kestzthely na sjevero-zapadu jezera Balaton.
Grad od oko 22 000 ljubaznih stanovnika nepreglednim alejama kestenova, uredan i sredjen bez i jednog opuska ili papirica na cestama, a sto me se posebno dojmilo je to da svi sa kojima smo komunicirali znaju Njemacki i Engleski jezik.
Cijeli grad je veoma posjecena turisticka destinacija i bilo nam je tesko pronaci smjestaj bez rezervacije ali uspjeli smo.
Za 72 € sa doruckom dobili smo cijelu kucu sa bazenom na raspolaganje, a ljubazna vlasnica hotela strpljivo nam je na dobrom Njemackom objasnila gdje se moze dobro jesti i koje su znamenitosti Kestzthelya, te kako doci do plaze i zeljenih mjesta.
Rucali smo u restoranu "Korona" nedaleko od mjesta gdje smo se smjestili, a kompletan rucak po izboru sa supom i picem kostao nas je 19 € sto je mislim oko 140 Kn. ( 4 osobe)
U svakom restoranu uredno smo dobili racun.

Plaze su veoma uredjene i pune gostiju iz cijele Europe, a moglo se cuti i Hrvatski.
Cijene su umjerene, cak po mom misljenju dosta jeftine a na plazama su postavljene lezaljke, suncobrani, a za nekoliko €ura mogli ste se izvrsno zabaviti sa raznim ponudama.

Ujutro nam je vlasnica hotela u kojem smo odsjeli postavila dorucak u vrtnom paviljonu pored bazena okruzenom cvijecem sto se djeci posebno svidjelo.

Otisli smo iz Madjarske puni dojmova i zeljom da ponovno dodjemo u Kestzthely i vidimo jos toliko toga lijepoga sto nismo stigli ovaj puta.

Naravno da smo jeli i Madjarski gulash ali i neka druga jela njami thumbup








































Post je objavljen 19.08.2009. u 09:25 sati.