Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Mali prilog raspravi o urbanoj pužologiji


Snimio: Vanja

Protekla dva dana sam se pozabavio urbanom florom, a sad bismo mogli bar nakratko krenuti u proučavanje urbane faune, zar ne? wink
Pri tome se ne bih sad zadržavao na najpoznatijim gradskim "podstanarima" tipa golubovi, štakori i slični, već bih vam danas htio skrenuti pažnju na puževe.


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

Iskreno govoreći, iako sam ljubitelj prirode i zanima me sve o njoj moram priznati da o puževima ne znam baš puno više od onoga što se uči u školama. A ako se dobro sjećam, puževi su u školi opisivani kao životinje koje baš ne preferiraju suha i vrlo sunčana staništa ... No, naši puževi-purgeri izgleda vole baš najsunčanija mjesta, kao što možete vidjeti na ovim fotkama. A čini se i da im koncentracija ispušnih plinova (koja je na ovome raskršću uvijek visoka - kolona za skretanje iz Zagrebačke avenije u Selsku je često poduža ... ova fotka je snimana u vruće nedjeljno prijepodne pa zato nema nikoga na cesti) uopće ne smeta. ;o)


Snimio: Vanja

Da ne mislite kako je to možda samo izolirani slučaj, vrlo sličan primjer možete primjetiti i na drugim mjestima - recimo raskršće Slavonske Avenije i Kruga, sjeveroistočni dio (između McDonaldsa i derutne kuće uz raskršće), metalni stupići uz Slavonsku aveniju puni su "parkiranih" pužeka koji uživaju u smradu ispušnih plinova automobila i "mirisima" koji dopiru iz McD-a. Koji koktel .... bljak!

Post je objavljen 18.08.2009. u 09:11 sati.