Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribac

Marketing

Jason Mraz

And now latest music fixation brought you by... me. Dok se derem u Dubrovniku.

jason mraz


Prvi susret je bio preko omiljene lokalne radio stanice u poprilično mainstream pjesmi koja je snimljena u duetu sa Colbie Caillat "Lucky". S obzirom da sam se već susreo sa njenim radom, a ovo je ipak bila njegova pjesma, kopkalo me što se to krije iza štrkljavog gospodina Mraza. I da, ima Češke korijene i mraz znači točno ono što znači i kod nas. Štrkljavost je pomognuta time što je također i vegan. Iako kad prvi put čujem činjenicu da je netko vegetarijanac (ili neki ekstremniji oblik) okrenem očima, ostavim ljude da žive u miru ako mi ne počnu propovijedati o svom načinu života. Srećom, imam takvih prijatelja što pokazuje da ipak imam tolerancije. A kakve Mraz ima pjesme još bi me i mogao nagovoriti na veganstvo.

No, natrag na karijeru. Prvi album "Waiting For My Rocket to Come" nije pokupio (pre)veliku popularnost, no udario je temelje osnovnom stilu u kojem obrće jezik velikom brzinom i igra se riječima kao... hm, Janica skijama. Prošlo je tri godine do idućeg albuma te je 2005 izdao "Mr. A-Z" koji samim naslovom pokazuje kako se iz njegovih tekstova može izvući puno toga. Zahvaljujući American Idolu, Mraz je napokon postigao veću tiražu i popularnost u sjevernoj Americi kada je jedan od natjecatelja 2007 izabrao "Geek in the Pink" za svoju pjesmu, a kasnije se ponovila ista stvar u Canadian Idolu. Treći i zadnji album "We Sing. We Dance. We Steal Things." je izdan prošle godine i kod kritičara je opet dobio - skoro pa dobre kritike. Utjecaji reggea, folka, popa, rocka, jazza i hip-hop nije za svačije uho.

Kada sam prvi put pročitao miks žanrova, skoro sam ga prekrižio. Srećom, naletio sam negdje na podatak da je pjesma "I'm Yours" (klik dolje na spot) nominirana za najbolju mušku pop izvedbu na Grammy-ima. Elitizam i ljubav prema popu, ipak sam dijete 90-ih, nagnala me da ju potražim. Ipak, druga pjesma sa kojom sam se susreo bila je "Make it Mine", no tek je ova ispod bila presudna da se i zaljubim. Instant slušanje ostatka albuma i skidanje ostalih je, kako se kažu povijest. Sada ako već niste klik ispod i uživajte.




Pozdravno, Ribac

Post je objavljen 23.08.2009. u 20:00 sati.