Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Dok se mi durimo ko kokice, ustašoidi gaze dalje

Pollitika.com prvi logoPriča o pollitika.com privukla je nešto interesa, što se vidi i po posjetama mojim blogovima (150 ovdje otkad sam objavio prethodni post, plus 70 na bloger.hr gdje objavljujem "zrcalni" blog). Podršku na pollitika.com dao mi je korisnik Delgado, koji je postavio dnevnik o tome, kojeg je vlasnik sajta mrak prvo bio blokirao, pa se onda ipak urazumio i ostavio ga, jer najzad, ako ja jesam neka formalna pravila prekršio, Delgado nije: Mrak puko ko kokica. Ustašoidi naprijed, ostali stoj!

Podršku je dao nekadašnji suradnik pollitike.com Hyeronimus, dajući istu ocjenu o općem značaju nastupa radikalne desnice:

E, kolega Zorane, ja sam to shvatio jos prije vise od pola godine, da bi nakraju jednostavno otisao. A sve je to zahvaljujuci tvrdnjama mraka i opinioiurisa o potrebi cuvanja slobode govora, i naravno, sinkroniziranom (ne organiziranom) djelovanju tih radikalnijih desnicara. Zaista ne vjerujem da netko moze toliko _ne_ vidjeti kako je potpuno odsustvo moderature zapravo prerasta u teror dominantne grupe, grupe koja je jedino sposobna djelovati sinkronizirano na stetu svih ostalih korisnika. Moderatura minusima ne funkcionira iz vrlo jednostavno ljudskog razloga kojeg ocito vrhunski pravni strucnjak opinioiuris i vrhunski PR strucnjak mrak ne razumiju: prvo, oni "pametniji " se ne zele bosti s tom grupom radikalnih desnicara, a drugo , ti radikalni desnicari daju minuse ne radi kvalitete, nego sadrzaja komentara. Stravnicno je ovakvo nerazumijevanej osnovnih principa kvalitetne i demokratske debate - a zabrinjavajuce je to sto se to isto dogadja i u Hrvatskoj, u realnom svijetu. Rezultat: jasan, Hrvatska postaje zemlja skucenih umova, zabarikadirana u nekom svom proslom svijetu, izolirana od svijeta, konzervativna, zatvorena i zatucana zemlja. Nazalost.


Javnu podršku uputila je i Aisha, također suradnica pollitika.com, inače u javnosti poznata kao jedna od čelnica inicijative Stegnite vi svoj remen bando lopovska ,koja sad poziva preko facebooka na velike prosvjede u rujnu. Imali smo ranije oštrih diskusija, način rada spomenute inicijative ne sviđa mi se, ali u odnosu na agresiju ustašoida, takve razlike mi domoljubi moramo zanemariti.

Oštriću, tebe ne favoriziram, čak mi često i ideš na živce. Podbadaš i one koje treba i one koje ne treba. No, ipak, ovoga si puta u pravu.
Poslala sam i pp Mraku rekavši mu isto što i tebi: da me živciraš, ali da moram biti objektivna.
Rekoh mu: Oštrić vs Ustaše?? I da je Oštrić gori od njih?! Nemoguće. Ipak od tebe nisam nikada primjetila neke teške uvrede i pogrdne riječi, kojima se svakodnevno koriste te umišljene spodobe, tzv. samoprozvani "Veliki Hrvati"!


Toliko o tome zasad. Ponavljam: ništa važno za povijest, što ja više ne pišem na pollitika.com, ali simptom je trenutne agresije radikalne desnice.

Post je objavljen 16.08.2009. u 20:53 sati.