Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

PETRA HANŽEK IZRADILA KIP SVETOG FLORIJANA

BEDEKOVČINA
Piše: Damir Marenić

Zadaci i uloga dobrovoljnog vatrogastva svima vam je poznata. Ali i u vatrogascima ima skrivenih talenata i mnogo poznatih ljudi bili su članovi u nekom vatrogasnom društvu. Petra Hanžek je jedna od njih.

Image and video hosting by TinyPic

Kao i sva vatrogasna društva u Republici Hrvatskoj ,Dobrovoljno vatrogasno društvo Bedekovčina dragovoljna je stručna , humanitarna i nestranačka udruga od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku glede zaštite od požara .Društvo je utemeljeno radi promicanja dragovoljnog vatrogastva te unapređenja zaštite od požara.Područje djelovanja društva je Krapinsko zagorska županija, Općina Bedekovčina , mjesta Bedekovčina, Križanče i Židovinjak.

Kao takovo društvo se bavi prije svega humanitarnim radom i pomaganju unesrećenima, nadalje bavi se i edukacijom članova kako bi što osposobljeniji izlazili na zadate intervencije , a svojim mještanima dali dodatnu sigurnost.Također se polaže mnogo truda i znanja u radu sa najmlađima te natjecateljskim dijelom koji je jednako važan segment rada društva u njegovom prezentiranju diljem Lijepe naše.

Image and video hosting by TinyPic

Ali nije samo po tome prepoznat rad ovog Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Naime članica DVD Bedekovčina Petra Hanžek inače polaznica srednje keramičarske škole u Bedekovčini svoj talent i nadahnuće prikazala je kroz izradu kipa Svetog Florijana , zaštitnika vatrogasaca. Ruku njenih djela primio je kao poklon i sam predsjednik društva Željko Odak za svoje nesebično zalaganje i trud u radu s vatrogasnom djecom i mladeži. Osim ovog prekrasnog kipa , Petra još izrađuje razne predmete od gline (grbove , kipove) te se nadamo kako ćemo o Petri čuti i u budučnosti kao vrsnoj i cijenjenoj kiparici koja je prije svega i vatrogasac.




Post je objavljen 16.08.2009. u 10:30 sati.