Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

374. Velikogorički vikend-go-turnir

8. Ljetni velikogorički turnir (15. 08. 2009.)
- I ovako se može odigrati turnir
-


Bio je ovo turnir posebno zanimljiva toka. Poslijednji je u nizu prije niza turnira za rating EGF-e van Velike Gorice. Davao je mogućnost provjere uigranosti pred važne turnire kioji se boduju za ratihg-bodove i ujedno su osnova za stjecanje kategorija.
Očekivana je uobičajena skupina, kojoj se u poslijednje vrijeme pridružuje i Tea. Pred sam početak igre zazvoni mi mobitel i javlja se Zvonko. Zvonko je legenda ove igre u knjižnicama za mlade Zagreba i okolice. Čuje se Zvinkov glas: Striček Malden pišite me u turnir. Dolazim.’ Razveselio nas time Zvonko. Biti će turnir još zanimljiviji.
Sakupilo nas se osmero i bilo je, fakat, zanimljivo.
Rekosmo krenuti sistemom svak sa svakim u sedam kola i krenuli smo u takovoj namjeri.
Igralo se u prostorima Športske udruge osoba sa invaliditetom ‘Uspon’ u Slatinskoga 4 ( ulaz sa stražnje strane zgrade ), švicarac, handicap -2 u četti kola, 30 minuta po igraču i byoyomi 15 sekundi...
Da, švicarac, jer događaji su bili nepredviđeni.
Pogledajmo konačnu tablicu sa svim rezultatima.

M. Natjecatelj      Kat Gra  1   2   3   4  BoSOS SSSSDS
1. Zakanj Matej 3d VGo 6+ 3+free 2+ 4 5 29 5
2. Primetica Mirko 11k ZG 5- 6+ 3+ 1- 2 10 28 3
3. Ugarčina Marko 8k VGo 4+ 1- 2- 6+ 2 9 29 3
4. Primetica Nikola 7k ZG 3- 8+ 6-free 2 4 23 1
5. Bednjanec Zvonko 2k VGo 2+ 7+ -- -- 2 4 14 4
6. Smud Mladen 2d VGo 1- 2- 4+ 3- 1 10 28 2
7. Jovičić Robert 4k ZG 8+ 5- -- -- 1 4 8 1
8. Robotić Tea 8k VGo 7- 4- -- -- 0 4 8 0
Novih kategorija ovaj puta nije bilo.
Izvlačenjem startnih brojeva ispalo je da u prvom kolu igraju dvojica, po kategorijama, najjačih, Mladen i Matej. I ovaj puta, kao i najčešće, pobjedio je Matej, koji je jači po kategoriji, ali po formi još i više.
Drugi zanimljivi susret je bio između višegodišnjih rivala Nikole i Marka. Ovaj puta je bolji bio Marko, ali samo za pola poena.
Zvonko starta sa pobjedom protiv Mirka, a Robi je nakon podosta duge igre pobjedio Teu sa dva prednosna kamenčićča.
Već prvo kolo ukazuje da se ovim tempom neće, u nekom razumnom vremenu, moći odigrati sedam kola. Dugim razmišljanjima u ovom se sastavu istiću: Mladen, Zvonko, Tea, a I Robi sve više razmišlja, pa i Nikoli se sve češće to događa. Prelazimo na švicarac i planiramo pet kola.
No, nažalost, ni to se nije moglo izvesti. Događaji u drugom kolu dali su biljeg ovom današnjem zanimljivom turniru.
Prvo je Matej pobjedio Marka.
Slijedi iznenađujuća pobjeda Mirka nad Mladenom. Dajući devet prednosti Mladen je i porušio nešto materijala Mirko, ali nije bilo dovoljno i Mirko pobjeđuje za 4,5 poena. Tijesno, ali vrlo veliko.
Nikola je pobjedio Teu, a Zvonko i Robi igraju vrlo dugu partiju. Obojica su ušli u byoyomi (vremenska oskudica u kojoj svaki mora odigrati potez unutar 15 sekundi). Robi, u boljoj poziciji, čini nekoliko grubih pogrešaka i gubi partiju.
Nastupaju kod Robija emocije i on odustaje od daljnje igre na turniru. Određuju se parovi trećeaga kola, ali tada Zvonko izjavljuje da neće ni on igrati, ako Robi odustaje. Kako je partija Nikole i Mladena već uznapredovala bilo je nemogiće odrediti nove parove. Tea najavljuje svoj odlazak zbog obveza i sada imamo troje van igre, pa Mateju ostaje bod bez igre, a Mirko igra sa Markom.
Mladen pobjeđuje Nikolu, što u novom odnosu snaga biva pomalo iznenađenje. Tu je i drugo iznenađenje pobjedom Mirka protiv Marka. Bilo je to opet dosta tijesno, ali veliko i Mirko pokazuje sve bolju formu.
U nastaloj situaciji u igri je još petoro i jedva se sastavlja još jedno, četvrto, kolo. Matej igra sa Mirkom, a Mladen sa Markom. Nikola dobiva bod bez borbe. Matej je, kao i obično, uvjerljiv pobjedom, a Marko uvjerljivo savladava Mladena.
Dogurali smo nekako ovaj turnir kraju. Je li bio regularan? Kako smo vrlo liberalni na ovin turnirima, bilo je kako je bilo, a onima koji su igrali do kraja i zanimljivo. Mirku je ovo bio još jedan njegov uspješan turnir.
Matej se opet vidno odvojio od ostalih.
Slijedeće subote smo, skoro svi danas ovdje nazočni, na memorijalu Ivice Kuhara u Velikom Grđevcu. Nakon toga smo većina na turniru u Karlovcu. Uskoro je i velikogorički rating-turnir, pa odlazak na turnir u Gradišće, a i Pohorje bi trebalo biti. Pred nama je puno jakih turnira van ovih prostora i slijedi poveća pauza igranja u ovim prostorima.
bl. Muradenu

Post je objavljen 15.08.2009. u 18:42 sati.