Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suncokretica

Marketing

Liječenje Suncem

Nedavno sam gledala reprizu "Na rubu znanosti" u kojoj se govorilo o terapiji Suncem. Kako ja gledam televiziju samo kad "naletim" tako i tu emisiju nisam gledala od početka pa sam hvatala cijeli smisao.
Inače nisam baš nešto naročito zainteresirana za alternativne metode liječenja, kad me boli glava, popijem tabletu pa sam sigurna da će me prestati za 20 minuta. Brže mi je i jednostavnije liječenje farmaceutikom.
Ipak, ovo me zainteresiralo. Možda zato jer ne zahtijeva nikakav napor, ionako volim Sunce, ništa ne košta i nema se šta izgubiti.

Kao što je poznato, ja ne volim pisati dugačke postove pa oni koji bi htjeli "znati više" neka se lijepo obrate najboljem čovjekovom prijatelju - Googlu, "liječenje suncem" izbaci popriličan broj stranica i na svakoj piše ponešto pa se nisam mogla odlučiti koji link da vam stavim.

U kratkim crtama: Sunce stimulira imunološki sustav i liječi mnoge bolesti, čovjek (nisam mu zapamtila ime) kaže čak i AIDS i rak, a dokazano poboljšava vid, liječi depresiju.........
Terapija traje 270 dana. U Sunce se gleda u prvom satu nakon izlaska ili u zadnjem satu prije zalaska jer tada UVA i UVB zrake nisu štetne. Prvi dan se gleda 10 sekundi a svaki idući se povećava za još 10. Dane kada nema Sunca preskačemo i nastavljamo prvog idućeg sunčanog dana. Jednostavno, zar ne? Vrijedi probati, svi smo "tu negdje" u tim satovima oko izlaska i zalaska i samo se treba sjetiti pogledati.

Ovo je bilo zaista u kratkim crtama, vrlo laički, ali, tko želi znanstvene postove, ima takvih blogova, ovo nije jedan od njih :)

Post je objavljen 13.08.2009. u 23:17 sati.