Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dva2srca

Marketing

SV. MAKSIMILIJAN KOLBE







MISLI SVETOG MAKSIMILIJANA

Još nešto o Vojsci Bezgrešne

Tekst koji slijedi je članak svetoga Maksimilijana koji je objavljen u Rycerz Niepokalanej, I, 1924. Skraćenica MI (Militia Immaculatae) što stoji u naslovu jest latinski naziv za udrugu Vojske Bezgrešne (VB).
Dvije rečenice koje se nalaze na početku Pravila MI određuju svrhu ovoga pokreta: «Ona će ti glavu satirati» (Post 3, 15) i «Samo ti si uništila sva krivovjerja po cijeloj zemlji» (Iz časoslova BDM). Zato se članovi Vojske Bezgrešne posvećuju bez granica Blaženoj Djevici Mariji, da bi bili sredstvo u njezinim rukama, i da bi po njima Ona ispunila ono što je izraženo u dvjema gore navedenim rečenicama.
U današnje vrijeme masonerija je glava te paklene zmije. Ne kažem masoni, jer to su nesretne osobe, nego njihovi ciljevi, organizacija koja je sva usmjerena protiv Boga i protiv spasa duša. «Ona će ti glavu satirati». Udovi te zmije su mnogobrojne i raznovrsne hereze. Ona ih je uništila «sve» i «po cijelome svijetu», stavljajući nam na raspolaganje razna sredstva da bi smo ih uklonili. I ovdje je rečeno da će ona uništiti «hereze», ne «heretike», jer ih ljubi kao najbolja majka, i tako ih spašava iz ponora laži i zla, razarajući paklene sile.
Naš je zadatak zato: zauzeti se za obraćenje grešnika i heretika, a osobito masona, i raditi na posvećenju sviju pod zaštitom i posredstvom Blažene Djevice Marije. Zato, temeljna pretpostavka Vojske Bezgrešne je: potpuno se, bez uvjeta i ograničenja predati Bezgrešnoj, kao njezino vlasništvo, da bi Ona učinila po nama ono što želi učiniti drugima.
Drugi uvjet ili, bolje reći izvanjski znak te pripadnosti je Čudotvorna medaljica, koju svi članovi Vojske Bezgrešne nose oko vrata.
Postajući sredstvo u rukama Bezgrešne, svakodnevno je mole gorljivom ljubavi i ponavljaju riječi koje su utisnute i na medaljici: «O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo». Zatim, prisjećajući se svih onih koji žele spasenje, dodaju: «I za sve one koji se tebi ne utječu, a osobito za neprijatelje svete Crkve». Na koncu, mogu dodati i sve one osobe čije im je obraćenje posebno na srcu, i nabrajaju ih poimence nekom općom formulom, npr.: «I za sve one koji se tebi preporučuju: X. X.». To je snaga molitve koja se svakodnevno izlijeva iz srca tisuća (danas već milijuna) članova ovoga pokreta.
Uz molitvu tu je i naša aktivnost koja može biti raznolika, već prema mogućnostima i prilikama u kojima se svatko od nas nalazi. Mora biti zapaljena žarom, a vođena razboritošću. Osnovni cilj jedne takve aktivnosti je privesti što veći broj duša Bezgrešnoj. Ona će ih prosvijetliti, ojačati i zapaliti u njima ljubav prema Presvetom Srcu Isusovu i prema braći.
Veza po kojoj su članovi Vojske Bezgrešne povezani u Hrvatskoj je list «Apostol Bezgrešne», kao i neke druge aktivnosti: molitve, izdavačka djelatnost, hodočašća… Postanite i vi član u punom smislu, tako da će te se sve više zauzimati za vlastito posvećenje, ali i za posvećenje i onih sa kojima živite, radite, koje susrećete.

http://www.vojska-bezgresne.hr/meditacije/jos_o_VB.htm


Post je objavljen 13.08.2009. u 22:03 sati.