Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Ljetna liga Puntijarka 2009 - 10.kolo

Prije tjedan dana sam naučio novu hrvatsku riječ: "posvuduša". Riječ nisam tražio u "Klaiću", nego sam na nju naišao u časopisima za dokone kojima je interesantniji tuđi život od vlastitog. Riječ opisuje osobe ženskog spola koje se pojavljuju na raznim društvenim okupljanjima (eng. event), a zapravo nisu poznate iz medija, društvenog, političkog, ekonomskog ili znanstvenog okruženja. To su djevojke koje tek traže svoje mjesto pod velikim plavim svodom, svoje mjesto pod suncem.
Uvod traži pojašnjenje. Kad sam čuo za tu riječ, podsjetila me je na mene (ipak sam ja centar svog svemira). Postoji već cijeli niz natjecanja na kojima sam se pojavio prvi i jedini put. Na primjer, do sada sam bio jednom na Zimskom Lagviću, jednom na dugoj ZG kros lizi (eng. league), jednom na kratkoj, jednom na Puntijarci, jednom na duatlon lizi, jednom na triatlon lizi, jednom na olimpijskom triatlonu, jednom na Varaždinskoj triatlon lizi. Prava muška "posvuduša"! Sada sam razbio taj obrazac.

Jučer sam bio na sprint triatlonu, pa sam si danas našao opravdanje za lošiji rezultat. Umor. Osim umora i motivacija mi je bila slabija. Nakon Njivica sam više hodao, nego trčao.

Tehnički podaci:
Time: 41:12
Avg HR: 162
Max HR: 176
Avg pace: 09:59 min/km
Avg speed: 6,0 km/h
Max speed: 13,7 km/h

Usporedim li ove podatke s podacima na 1. kolu, vidljivo je da mi je Avg HR sada bio niži za 8 otkucaja (170-162), a i Max HR mi je bio niži za 7 otkucaja (183-176), iz čega je jasno da sam se manje trudio.

Slijedi par podataka o stazi:
Prema podacima na webu (AK Sljeme):
Trasa: Bikčevićeva planinarska staza (staze broj 18 i 19): Bliznec – Njivice – Puntijarka.
Dužina staze: 4.450 m
Visina staze: 627 m
Prosječan nagib: 14 %

Prema mojim mjerenjima podaci su nešto drugačiji:
Horizontalna dužina staze: 4.120 m
Visina staze: 656 m

Prema mjerenjima na 1. kolu, horizontalna dužina staze je bila 4.170 m. Podaci o visini koje daje Garmin Forerunner 305 su nepouzdani. Često na istom mjestu daje podatak koji se razlikuje i do 100 metara!

Na lizi je sudjelovala i Zakonita. Nastupila je u Nordic Walking kategoriji. Izvorno je namjeravala ići do Njivica, ali je borbeni duh prevladao. Na Njivicama je dobila i partnericu (Diana A. iz AK Sljeme). Stazu je prošla za 01:02:52 i to ju raduje.
Na ligu nije došla praznih ruku, donijeli smo kiflice, kao na MK2, samo što ovaj put nisu bile smrznute, nego u najboljem izdanju.

Nakon kraće rehidratacije i druženja s trkačima smo krenuli kući.

Rezultati:
Rezultati
Poredak


Post je objavljen 13.08.2009. u 21:07 sati.