Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

POŽAR NA ZRČU GASILO 50 VATROGASACA TE DVA KANADERA

PAG
Piše: Dražen Prša

U Novalji na Pagu, na području Zrća danas je u poslijepodnevnim satima izbio požar borove šume koji je svladan nakon dva sata borbe gasitelja s vatrenom stihijom. Vatrenu stihiju koja se brzo širila gasilo je oko 50 vatrogasaca. Zbog gustog dima i opasnosti od širenja vatre sva su vozila sa Zrća uklonjena.

Image and video hosting by TinyPic


Danas poslije podne na popularnoj plaži Zrće na otoku Pagu izbio je požar. Vatra je buknula u blizini noćnih klubova Aquarius i Papaya.Prema informacijama iz policjske uprave Ličko senjske županije, vatrenu stihiju koja se brzo širila gasilo je oko 50 vatrogasaca iz vatrogasnih društava Novalje, Paga, Luna i Kolana s desetak vatrogasnih vozila.

Kako se doznaje kanaderi iz zrakoplovne baze u Zemuniku kod Zadra su pozvani jer se vatra širila u nepristupačnoj gustoj borovoj šumi.Uzrok ovog požara još nije poznat kao niti njegova veličina. Prema najnovijim informacijama s Paga vatrogasci su uz pomoć kanader uspjeli ugasiti požar. Vatra je zaustavljena na petstotinjak metara od same plaže. Jedno vrijeme bio je zaustavljen i promet na cesti blizu plaže kako bi vatrogasci mogli interveniratiUzrok ovog požara još nije poznat kao niti njegova veličina. 24 sata



Post je objavljen 13.08.2009. u 19:37 sati.