Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Varaždinska triatlon liga - 7. kolo

Radi se o sprint triatlonu (750m plivanja, 20 km bicikla i 5 km trčanja).
Krenuo sam ranije da bih našao gdje se održava utrka.
Vrlo brzo sam našao izuzetno ljubazne, ali i duhovite domaćine. Više puta su se potrudili objasniti kuda se pliva, gdje se vozi i trči.

Na upoznavanje staze sam krenuo s Ivom R. iz TK Jarun. Provozili smo se po biciklističkoj dionici. Odnah moram priznati da je asfalt bolji nego na Jarunu, prometa je bilo manje i općenito sam se osjećao sigurnijim. Jezero je ugodno toplo i zadovoljavajuće čisto.
Također bih istaknuo da su se natjecatelji pozdravljali pa iako sam novi, pristupali su mi i razgovarali samnom. Upoznao sam g. Pichlera, kojem sam ranije najavio svoj dolazak. Cijela ekipa je super.

Plivanje Svi smo ušli u jezero, organizator je po n-ti put objasnio stazu i specifičnosti (sprud na polovici), kao i činjenicu da se plivaju dva kruga. Već na početku sam dobro krenuo. Bio sam zadovoljan, osjetilo se da sam bio na moru tjedan dana i da sam plivao. Istina je da su me u prvom krugu prestizali, kao i u drugom, ali isto tako je istina da nisam bio zadnji, pa čak niti u zadnjoj grupi. U drugom krugu sam bio umoran, a zbog napora sam i brže disao, pa je glava bila iznad vode, što svakako kvari umjetnički dojam, a i utjeće na performance (hr. izvedbu). Iz vode sam izašao s vremenom 18:48, što me je jako obradovalo. Napredovao sam. Do tranzicije se trči nekakvih 50 metara, što baš nije lako bos.

Bicikl U tranziciji sam se obrisao ručnikom, trudeći se da to bude brzo, a ne detaljno, obukao sam čarape, koje sam prethodno namotao, baš kao i majicu, da ne zapinje za mokro tijelo. Vezanje tenisica pažljivo, da vezice ne budu preduge zbog bike-a i stegnuto koliko moram zbog trčanja. Veliki broj natjecatelja je imao MTB, a jedan čak i "ponny"-ja.
U prvih krug i pol (vozilo se tri kruga) sam prestigao dvojicu, a onda me je dostigla Iva R. (TK Jarun), pa smo vozili u međusobnoj zavjetrini (dozvoljeno). Dok sam bio sam, bilo je teško savladavati vjetar, a s Ivom sam "nagazio" pedale i brzo smo vozili. Moram priznati da me je vožnja dosta izmorila i drugu polovicu zadnjeg kruga je uglavnom ona vodila, te je i ranije ušla u tranziciju.

Trčanje Ostavio sam malu i skinuo kacigu, popio zadnji gutljaj izotonika. Krenuo sam iz tranzicije i u zbunjenosti ugasio sat. Ponovo ga palim, pa u pokušaju prebacivanja iz cycling moda u running mode ponovo gasim. U međuvremenu sam izašao iz zone tranzicije, Iva me je već pretekla za 30 metara, a ja i dalje prčkam po satu. Ljut sam na sebe. Uz sve to osjećam i tvrdoću, pa čak grčenje u listovima. Pokušavam to eliminirati mjenjajući tehniku trčanja. Uvijek je upalilo pa tako i ovaj put. Trčimo po cestici pored AquaCity-ja. Pored nas livade i kukuruz. Sasvim ugodno. Prije kraja prvog kruga pretjećem Ivu, no na okretištu stajem i uzimam vodu te gubim tu prednost. Ponovo ju moram dostići i to mi uspijeva u slijedećih 500 metara. U drugom krugu se mučim s održavanjem tempa. Pokušavam ga održati na 04:45, iako povremeno padne na 05:15. Bilo je trkača koji su me prestizali. Tako me je jedan prestigao 600 metara pred ciljem. Trudio sam se pratiti ga, možda će imati krizu pred kraj. Međutim lik je prije kraja stao i počeo piti. Zbunjeno gledam što se događa. Ovo mu je bio tek prvi krug. Ulazim kroz ciljnu ravninu. Iza mene na stazi je još dosta natjecatelja. Zadovoljan sam.
Očekujem da sam negdje u sredini po plasmanu (19./34). Skupilo se 37 natjecatelja (od toga 4 žene).

Swimming time: 0:18:48
Cycling time: 0:42:09
Running time: 0:24:12
Total Time: 01:25:09

Moj Forerunner kaže slijedeće:
Biciklistička dionica: 20,5 km
Time: 38:51
Avg pace: 01:53 min/km
Avg speed: 31,6 km/h
Max speed: 37,8 km/h
Avg HR: 163
Max HR: 172
Avg cadence: 73

Trkačka dionica:
Time: nepouzdano, jer sam imao poteškoća
Avg pace: 04:49 min/km
Avg HR: 169
Max HR: 178
U drugom krugu je tempo bio slabiji za 10 sec po kilometru.

1.Triatlon Liga Aquacity 2009 - 7. kolo

Rezultati:
Ukupni poredak
Rezultati


Post je objavljen 12.08.2009. u 23:55 sati.