Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCI SA PALA U POMOĆ POZVALI KOLEGE IZ FEDERACIJE

PALE

Na krovu restorana društvene prehrane tvornice "Famos" na Palama izbio požar.U požaru niko nije ozljeđen.Pomoć kolegama sa Pala pružili vatrogasci Federacije.

Na krovu restorana društvene prehrane tvornice "Famos" na Palama jučer je izbio požar, rekla je Srni glasnogovornik Centra javne sigurnosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.U požaru niko nije ozljeđen, a materijalna šteta naknadno će biti utvrđena.

Na mjesto događaja stigli su vatrogasci Vatrogasne jedinice Pale koji do 14.30 sati nisu uspjeli lokalizirati vatrenu stihiju, jer nije u funkciji hidrant koji se nalazi u krugu tvornice.Vatrogasci sa Pala zbog toga su u pomoć pozvali kolege iz Federacije BiH, koji su stigli sa dva vozila te zajedničkim snagama ugasili požar.Neposredno prije požara, bili su angažirani radnici koji su popravljali krov koji je prokišnjavao.

U požaru je pričinjena velika materijalna šteta.Vatra je ugašena u poslijepodnevnim satima, a sačuvan je ostatak restorana na čijem krovu je izbio požar, kao i susjedni objekti.Zbog neispravnog hidranta i nedostatka vode u krugu te tvornice pomoć u gašenju vatre su kolegama sa Pala pružile druge jedinice sa Sokoca, iz Lukavice, Komunalno poduzeće Pale i jedna cisterna iz Kantona Sarajevo.Na mjesto događaja izašli su kako bi pomogli i pripadnici Oružanih snaga BiH i radnici "Famosa".Istraga će otkriti uzrok nastalog požara. uzroke požara. Dnevni avaz


Post je objavljen 11.08.2009. u 10:00 sati.