Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/roker45

Marketing

Masaža i ulja za masažu..

Za one koji imaju partnera voljnog da im, uz par savjeta iz knjige i mojih postova,pruži zadovoljstvo masaže navest ću par osnovnih ulja koja su im potrebna..Nikako ne koristiti baby ulje jer je ono napravljeno za bebinu kožu s vrlo malim porama i to ulje zatvara pore odraslih te koža otežano diše.Postoje u drogerijama mala pakiranja masažnih ulja koja su solidne kvalitete.Najvažnije je da su to ulja proizvedena hladnim prešanjem i nerafinirana pa stoga zadržavaju sve izvorne vitamine biljaka od kojih su napravljena.
-Bademovo ulje,dobro za sve vrste kože,osobito za suhu,upalenu ili prerano ostarjelu kožu.
-Ulje avokada,sadrži D vitamin,protein,lecitin..Za suhu,drhidriranu,naboranu kožu.
-Nevenovo ulje,ima anti-inflamatorna/otklanja tragove povrede/,hormonska,ljekovita i umirujuća svojstva.
-Jojobino ulje,bogato proteinima i mineralima,hranjivo,vlažno i prodire duboko u kožu,korisno u slučaju akni,ekcema ..
Ovo su samo neka od ulja,u našem području vrlo dobra su ulja lavande i ružmarina koja djeluju antiseptički i umirujuće te su odlična za ublažavanje stresa..
Na dlan nakapati nekoliko kapi,lagano ga utrljati dlanovima da se usput i zagrije i nanijeti na tijelo osobe koju masirate.Važno je da je masirana površina masna jer je ugoda veća i učinak masaže bolji.Nikako ne masirati područja na kojima se vidljive vene ili povrede.

Važno je da osoba koja prima masažu bude opuštena i udobno smještena,da joj je toplo a pokreti osobe lagani i nježni.Poželjno je sugerirati što vam se najviše dopada..
Uživajte..wavemahbelj

Post je objavljen 10.08.2009. u 10:04 sati.