Ne bih rekel.
Manje poznata stvar je da je tzv. "švicarski" sir, zapravo naš izum i produkt,
naš brand.
U davna vremena se proizvodio na ovim prostorima od kravljeg, ovčijeg i kozijeg mlijeka, punomasnog, naravno, sirenjem i dugotrajnom fermetacijom.
U to vrijeme Švicarci u onim nepristupačnim alpskim zabitima ni za S od sata ili ure nisu znali, a kamo li za kravu.
Izumom struje na ovim prostorima, zahvaljujući mome zemljaku Nikoli Tesli,
došlo se na ideju da se sirevi uz fermentaciju tretiraju i elektromehaničkom stimulacijom, latentno torzionim silnicama, frekvencije do 50 herca.
Rezultat je bio sir visoke kakvoće.
Nažalost, historijskopovjesnim događanjima u ovim historijskim bespućima glede povjesnih zbivanja, taj naš brand je ukraden.
Evo i empirijskog dokaza.
Post je objavljen 10.08.2009. u 07:44 sati.