Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Repriza Hrvatske Drame


Sve je za misliti i razmisliti ovih dana, dok Hebrang-Seks –Jezerinac, iz hrvatske krajnje desnice, kroje razvojne etape pomno isplaniranog Cup d'Etata.
Prvi je korak vec uspjesno ostvaren prividnim maknucem Sanadera, dok se pomno cuva straznji ulaz za njegov povratak na scenu u nekom odredjenom dramskom cinu.
Drugi je iskorak takodjer usljedio bez vecih uznemirenja publike u Hebrangovom prisvajanju antifasistickog monopola od Hrvatske ljevice, u iskljucivoj namjeni za inostrane goste.
U iducem iskoraku je za vidjeti hoce li ta ista ljevica ostati i dalje dobar suradnik, kao sto se ranije vec pokazala blagoslovom Kocke, a zatim ispijanja kaleza zdravice za ponovni povratak HDZ-a na vlast.
Najme, vec se cuju glasovi koji naslucuju sudbinu Hrvatske ljevice skrivenu u nekoj misijoj rupi nakon sto je ostala razvlastena nad antifasizmom, sto je gospodju Jadranku ohrabrilo i za treci znacajan iskorak prema sljedecem cinu u pripremi policijskih snaga i daljnjem prociscavanju redova za njenu konacnu dramsku ulogu u nekom slijedecem cinu.
U napeti razvoj drame inteligentno je ugradjena neizvjesnost konacnog ishoda upravo glumacke uloge Hrvatske ljevice: odnosno u kojoj je mjeri ona usla u taj dramski libreto: dali kao konacan trkac za svojim antifasistickim dijelom, odnosno moguceg suvlasnistva u Velikeoj Koaliciji, ili ce se ipak znati izboriti za neku svoju zasebnu manju porciju tog jedinog drustveno energetskog vitamina kojim je lagodno drzala nos nad barskom povrsinom hrvatske demo(n)kracije.


Post je objavljen 09.08.2009. u 23:50 sati.