Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nksolin

Marketing

Čerina out preko mjesec dana

Mladi branič Igor Čerina ozlijeđen na turniru u Zmijavcima

Nakon ozlijede Krivića i Čerine, lijevi branič Frane Katić

U prošlom broju smo pisali o dobroj formi i igri dvadestjednogodišnjeg obrambenog igrača Solina Igora Čerine, koji besprijekorno izvršava sve postavljene zadače trenera Stipe Balajića. Nažalost, Čerina je teško ozlijeđen prošle subote na Memorijalnom turniru "Marijan Šuto - Mrma" u Zmijavcima, na polufinalnoj utakmici protiv Imotskog, koju su Solinjani izgubili, 1:2.- U 25. minuti u sudaru sa Hrvatinom Gudeljom ozlijedio sam lijevo rame, morao sam napustiti igru. Pored uganuća, dijagnosticirano je i napuknuće ključne kosti. Imobilizacija ramena trajati će najmanje tri tjedna, plus desetak dana mirovanja.Što znači, nema treniranja najmanje mjesec dana, plus povratak i hvatanje izgubljenog ritma - žalosno će Igor Čerina, koji je protiv Imotskog utakmicu počeo na lijevom braniču u formaciji 4-4-2.

Kako pridošlica Danijel Krivić ima problema sa zadnjom ložom, po svemu sudeći trener Balajić će na poziciji lijevog braniča uigravati dvadestogodišnjeg Franu Katića, koji je također karijeru počeo na Poljudu, te nakon trogodišnjeg izbivanja, završio prošlog proljeća u roditeljskom domu u Solinu. Prvenstveni debi u Modrom dresu je imao u pretposljednjem kolu protiv Lokomotive. Prije toga odigrao je i četiri utakmice za Kup natjecanje.
- Iz Hajduka sam otišao jer nisam bio zadovoljan, želio sam više igrati. U Velikoj sam bio standardan i najbolji strijelac u juniorima. Kao junior debitirao sam za seniore Kamen Ingrada na Poljudu protiv Hajduka, u prvoligaškoj sezoni 2006./2007. Postigao sam i pogodak protiv Dinama u Zagrebu, tj. današnjim igračima Lokomotive, što mi je i otvorilo vrata Dinama u drugoj juniorskoj godini pod paskom trenera Zvonimira Solde. Nakon juniorskog staža upućen sam u trećeligaša Vrapče a dio igrača je ostao u današnjoj Lokomotivi. U Vrapču sam bio standardan prva četiri kola, nakon toga je uslijedila ozljeda zgloba na desnoj nozi. U zimskoj prilaznom roku vratio sam se kući u Solin - rekao je dobro raspoloženi Frane Katić, te je dodao:
- Strpljiv sam i čekam pravu priliku od nekoliko utakmica u nizu. Vjerujem u sebe i neću razočarati.

Post je objavljen 08.08.2009. u 22:07 sati.