Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mudenburger

Marketing

Trebinje

Dok je postojala ondašnja JNA vojska je za ovaj grad imala uzrečicu: Trebinje,Trebinje kad’ me vidiš je*i me!Otkud to nikada nisam uspio da saznam.Ja sam bio u mornarici tj. u lijepoj vašoj.
Samo...nešto nisam siguran u porijeklo imena ovog mjesta,da li je dobilo ime po rijeci ili po trebama kojih ima k’o salate. J

U ovaj lijepi grad na Trebišnjici sam došao poslom.Evo već treći put provodim ovde po 5-6 dana,
da bih onda skoknuo do kuće da vidim obitelj i uzmem čiste stvari.
Ovdje sam bauštelac,ali ipak ne kao fizikalac nego inžinjer,šef gradilišta,što ima svoje prednosti u vidu hotelskog smještaja i objedovanja u dobrim restoranima.
Hotel je garni,što znači da nudi uslugu noćenja i doručak.Osoblje je ljubazno i susretljivo.
U sobama ima klima i kablovska TV što je već sasvim uobičajeno.Ja ipak uvijek nosim svoj anatomski jastuk kao što neka djeca nose svoju omiljenu igračku jer mi je on ipak kakva-takva
garancija dobrog sna.A kada je to u pitanju ne volim da eksperimentiram.
Jedini problem je soba okrenuta prema glavoj ulici koja je po logici stvari prilično bučna obzirom da grad nema obilaznicu pa je sav saobraćaj usmjeren kroz centar.
Soba okrenuta prema dvorištu je prava,tiha,premija.
A šta ja to u stvari radim ovdje? Dio nekada velike tvornice mijenja namjenu pa sam ja tu da organiziram,koordiniram i nadzirem.
„Naravno“ da je najveći problem sa lokalnim podizvođačem.Mentalitet ovih ljudi je neka mješavina crnogorsko-primorskog,da ne kažem dalmatinskog.
More je veoma blizu,na svega 30-40 minuta vožnje.Možete birati Herceg Novi ili neko od mjesta na hr. obali npr. Srebreno,Cavtat,Kupare.
Za odlazak u HN treba platiti putarinu u iznosu od 3€ za 20 km obične džade,koliko i za 110 km pravog autoputa od Okučana do ZG.Poseban problem je naći parking.Svaki se plaća,džabalesku nema nigdje.A i famozna eko taksa je već postala konstanta,a i važi cijelu godinu kada se jednom plati.
S druge strane odlazak na vašu obalu je free ali...neki carinici traže da pokažete da imate 100€ za svaki predviđeni dan boravka iako im lijepo kažete da idete samo na kupanje i da se popodne vraćate.More je tako blizu a nekada u stvari tako daleko.


Post je objavljen 07.08.2009. u 23:28 sati.