Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prije-braka

Marketing

Borba s vjetrenjačama



Ovaj post iznova i iznova nastaje u mojoj glavi svaki mjesec. I svaki mjesec kažem da se neću živcirati, ali svaki puta izgubim kantu živaca. Naravno radi se o birokraciji!!!
Jednog sunčanog dana u 6 mjesecu prošle godine odlučila sam preći na Tele 2 iz jednostavnog razloga jer mi je bilo najjeftinije. Imam zero out tarifu gdje mi je uspostava poziva 1, 29 lipa prema svim mrežama, a ostatak razgovora besplatan. Gdje ćeš bolje, svi moji su na nekim različitim mrežama i ovo je najoptimalnija opcija. Naravno, mjesečno mi se na određeni datum skida 20 kn, što i nije neki izdatak.
E sad, oko kraja 2008. godine tarifa je prestala postojati, osim za one koji ju već koriste, ali tu i sustav prestaje automatski raditi, pa ne skidaju novac kada bi trebali. Meni nije u cilju izgubiti tarifu i plaćati skuplje pozive nego što moram. I tako od 12 mjeseca ja zovem i govorim im da mi trebaju skinuti novac, dosta puta im je sustav u kvaru, i svaki puta dobijem drugu osobu kojoj moram ponovno i ponovno objašnjavati o čemu se radi i tako već 8 mjeseci!
Onda svaka od tih osoba ima svoje objašnjenje, pa sustav ne zabilježi da je skinuo ili nije skinuo novac. Jednom mi novac nije bio skinut s računa, nazvala sam i rekla da nije (to ide svaki puta nakon što ih je upozorim), onda gospodična kaže sustav je zabilježio da je, ja joj odgovorim da nije,, znam koliko imam novaca na računu, ona odgovara, ne ako piše da je onda je...tko je tu lud?? Ja na kraju odustajem i kažem dobro, ja sam svoje rekla. Naravno kada je sustav u takvoj komi jednom su mi htjeli retrogradno uzeti novac koji su već jednom naplatili pa onda ide zvanje, pa razgovor s jednom osobom, pa onda pišu prigovor koji ide nekom drugom jer ovi što se javljaju to ne znaju riješiti, pa kontaktirati ćemo vas....pa ništa, pa kada nazovem opet, onda kažu da se nitko nije javio, kako imaju to zabilježeno! Ja imam jedan mobitel koji kao i svaki drugi bilježi tko me zvao...ne, tamo tako piše. Taj sustav ima snove ili ljude koji izmišljaju što rade.
I tako već mjesecima...
Zadnja situacija, nazovem kao i obično, kažem da mi trebaju skinuti novac, dam im svoju šifru kojom potvrđujem da sam to ja i gospodična mi kaže, ma ne, vrijedi vam još tjedan dana. Iznenadim se i kažem ok. Zovem nakon tjedan dana i druga osoba mi kaže, ne vi ste trebali zvati tada???! Pa i jesam zvala i objasnim kako mi je rečeno da nazovem za tjedan dana i gle čuda nemaju zabilježeno da sam zvala! Pitam kako ne kada sam morala dati lozinku za potvrdu, pa kako nisam ništa platila još od 1 mjeseca i ostale nebuloze, i onda objašnjavaj da zovem svaki mjesec, barem to imaju zabilježeno i da mi se nakon toga skidaju novci...naravno ona zapisuje moj prigovor kako i svaki mjesec i kaže vaša tarifa još funkcionira, kontaktirati ćemo vas u roku 48 h. Danas nazovem mamu, nekih 10 minuta razgovora, kasnije pogledam stanje na računu, skinuli su me s tarife i naplatili poziv po novoj, što ne piše na zaslonu kada provjeravam stanje, tamo i dalje piše stara tarifa...popizdila sam, sada nema dovoljno novaca na računu i trebala bi ići negdje kupovati bon. Nazovem opet i kažem što je sada u pitanju i da sada nemam novaca na računu. Odgovor, pa već je upućen prigovor nema potrebe za upućivanjem još jednog možda vam omoguće da uđete u minus, sačekajte 48 h...ovo je za plakati...da nije toliko apsurdno i nebulozno.
Dan prije sam pitala: a kako rješavate ostale slučajeve, sigurno nisam jedina? Da li i oni zovu.
Ne, oni skuže da nekome nisu uzeli novce mjesecima pa onda ide retrogradno. A mene su skinuli poradi svoje greške i radi par dana.
I sada pričamo o tome kako se privlače potrošači, kao da im je u cilju da se ljudi skinu s ove tarife ili što?
Da nije tako dobra cijena davnih dana bi ih poslala u 3 PM i uzela drugu mrežu.
A ovi pingvini što se javljaju na telefon ponavljaju svoje naučene fraze i govore mi tu ne možemo ništa, pa im ne vrijedi ni govoriti kako im je sustav u kurcu, pošto to i oni sami znaju, ali ne smiju javno izreći.










Post je objavljen 07.08.2009. u 20:40 sati.