Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

NAMJERNO BACIO CIGARETU I ZAPALIO SIJENO

SUBOTICA

Na improvizovani salaš u centru Subotice, namjenjen završnim manifestacijama „Dužijance 2009“,oko 02,15 sati, nepoznati mladić na biciklu bacio je cigaretu i izazvao požar.

Opušak je zapalio bale slame i krstine od sijena koje su u potpunosti izgorjele, a vatra je zahvatila i obližnje krošnje drveća.Davor Dulić, predsjednik Organizacionog odbora „Dužijance“ kaže da su vatrogasci stigli za svega nekoliko minuta i da su za kratko vrijeme uspjeli sprječiti širenje vatrene stihije. Da kojim slučajem nije bilo tako, posljedice namjerno izazvanog požara, bile bi ogromne.

- Izgorjelo je između 60 i 70 bala dekorativne slame i krstina, kao i dio drvene kućice. Materijalna šteta na salašu nije velika, ali smo sada u problemu kako da za što kraće vreme obnovimo i dovedemo u prvobitno stanje salaš, koji je trebao biti u funkciji etno -restorana. Već za danas smo planirali njegovo korištenje i činimo sve da cijelu postavku vratimo u upotrebu. Šteta je mogla biti ogromna, jer da je vatra zahvatila veći dio drveća vjerojatno bi se zapalili i objekti u neposrednoj blizini, odnosno „Fornetijev“ kiosk, a odmah pored je i Gradska kuća - kaže Davor Dulić.

U požaru niko nije ozljeđen, ali je od visoke temparature vatre napuklo staklo na obližnjim kioscima. Improvizovani salaš bio je pod nadzorom radnika osiguranja koji su vidjeli mladića kako baca cigaretu na sijeno.

- Radnik je potrčao za njim, ali mu je ovaj pobjegao. Prije mjesec dana, nakon natjecanja crtaća u Ljutovu, također je netko zapalio njive i znamo da je to bilo namjerno paljenje. I tada je katastrofa spriječena na vrijeme, ali očigledno da neko ima loše namjere i pokušava da nam zagorča organizaciju manifestacije koja njeguje tradiciju žetelačkih radova gotovo stotinu godina - zaključuje Davor Dulić.

U noći između srijede i četvrtka subotički vatrogasci lokalizirali su uspješno najmanje pet požara. „Blic“ saznaje da je vatrena stihija zahvatila i kolnu vagu na Željezničkoj postaji i nekoliko kontejnera na različitim lokacijama. Nezvanično, riječ je o uobičajenim vatrogasnim intervencijama, dok je zbog požara u centru pokrenuta istraga. Blic online


Post je objavljen 07.08.2009. u 17:00 sati.