Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Cijenjeni M. V.

U vezi vaseg pitanja : „ Cemu jedna Udruga medjunaronog revolucionarnog socijalizma u ovoj zemlji, ( Hrvatska ), „ kad citav svijet danas stoji naglavce“, a upravo nakon sto „se taj sociajlizam posve urusio u svim zemljama koje su ga pokusale provesti“, kao i njegova „bezuspjesna promocija u najrazvijenijoj zemlji kapitalizma Amerike gdje se, prema vasoj Web stranici, intenzivno promovira vise od jednog stoljeca putem SLP Amerike“.

Osnivacka inicijativa Udruge Daniel De Leon upravo ide za time da se prvenstveno pobudi sira raspravna tema na to krucijalno pitanje suvremenog svijeta, ne da bi se iznasao jedan instant odgovor sasut iz rukava nekog nadleznog mudraca, i svakako ne dali u prilog pitanju Da ili Ne socijalizmu, vec prema buducem drustvenom sustavu kao imperativu daljnjeg opstanka covjecanstva bez drugih alternativa.

1. Ispostavilo se da u Hrvatskoj ne moze biti registrirana nikakva medjunarodna udruga koja izlazi iz nacionalnih okvira, izuzev dabome samog NATO-a, dok za ulazak u EU ovoj zemlji jos nisu otvorena vrata .

2. „kad citav svijet danas stoji naglavce“, samo je jedna od optickih varka kojom se danasnje covjecanstvo voza labirintima nakaznih ogledala. Po Kantu covjek nije ni dobar niti los. On je fluidno bice koji se u svojoj borbi za opstanak prilagodjava datim prilikama. U prosloj dekadi,samo na prostorima bivseg Sovjetskog saveza biljezi se pojava kanibalizma, dok se u toku Staljinove ere gotovo posve uhodavao. Osamnaest tisuca djece svijetom DNEVNO umire od neishranjenosti. Danasnjim svijetom koji je po prvi puta dostigao onaj historijski san tehnoloski nadvladane neimastine slijevaju se kao velike rijeke stotine milijuna nomadskih proletera u potrazi za nekom povremenom zaradom, dok samo u SAD Obamina vlada, za razliku od prijasnje Bushove, vec slijeva dvostruke svote papirnatih novcanica na iskljucivo odrzavanje Wall Steeta , koruptivnog bankarskog sustava i korporacijsko dekadentnih nemani nacije.

3. Socijalizam se jos nije urusio ni u jednoj zemlji svijeta.
Ako se iz bilo kojih razloga tako nesto dogodi, to nece biti urusavanje sociajlizma vec bioloska kataklizma. Nadam se da niste imali tek to na umu.

4. SLP Amerike bila je i jest u toku svoga postojanja od 120 godina jedini revolucionarni pokret u svijetu od samog radjanja znanstvenog socijalizma
i Prve Internacionale do danas.
Historija ce jedina znati procijeniti jesu li njene vrjednote bile praviljno usmjerene u pravcu sirenja klasne svijesti unutar vlastitih redova, ili su trebale ici jednim sirim putem na podizanju ljudske samosvjesti u opce, te drustvene kategorije koju je kapitalizam najdublje sakatio.


Uz srdacan pozdrav.

www.severinomajkus.com/blog


Post je objavljen 07.08.2009. u 13:07 sati.