Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Rabljene knjige - second part (oliti 'đe su antikvarijati?)

Mrtva sam umorna. Ko' pas.

Nahodala se po Metropoli. Naime, danas sam si zacrtala obilazak nekolicine antikvarijata, po mogućnosti potraga za rabljenim knjigama i kavica sa šogoricom.

Stvar se odvijala ovako: sparkirala se na kolodvoru u podzemnoj. Zajeb. No, tada to nisam znala. Uz put sam pogledala rasprodaju u Gulliveru naughty i još par dučančića. Hi hi...

Onda sam krenula preko Zrinjevca (omiljenog antikvarijata iz mojeg djetinstva!). Kad tamo - antikvarijat zatvoren. Tu sam saznala zašto im je telefonska linija u kvaru. Jebiga, nema više antikvarijata "Tin Ujević". Bljak.

Dalje sam na spisku imala dvije adrese - antikvarijat JESENSKI I TURK (inače mojeg omiljenog mjesta u vrijeme kad je Nasljednik obilazio zubara u Perkovćevoj) u Preradovićevoj i ANTIVARIJAT BONO u Petrinjskoj ulici.

I sad - hodam ja po Preradovićevoj gore - donje (uz zajeb što sam hodala i malo po Gundulićevoj misleći da je to Preradovićeva rolleyes) i nema jebenog antikvarijata. Ljuta, zaputim se ja prema HNK do lokacije koju poznajem.

I za početak, nakon bauljanja natašte po gradu (pojedoh samo jedan slanac putem) od dobih sat vremena konačno - bingo. Kupih prvih nekoliko knjiga za Nasljednika. Jedna od stručnih - ganz nova. Očito da ju nitko nije ni otvorio! Toliko o potrebi za školskim knjigama našim potomcima! burninmad

Nađoh poslije i ovu drugu - u Preradovićevoj. Tu sam već znala po spisku koje knjige su nova izdanja (npr. nešto što se zove "Bioetika"nut), što su polovna izdanja, a što "izmjenjeno dopunjeno" pa ne znam da li da kupim staro ili čekam novo.

Ovdje mogu reći kako su me šetali po svih pet katova "Megastora", a tu sam već bila dovoljno umorna i mrzovoljna da sama tražim gore navedeno izdanje - niti ne znam kako se sada taj predmet zove (jel' "Vjeronauk" ili "Etika" ili no) - pa sam neku "gospodičnu" skinula sa fiksnog telefona pa nek mi ona traži (naravno djelatnicu gore navedenog dućana)...

Onda sam se po Petrinjskoj vukla skoro do kolodvora. Tamo se nalazi ovaj drugi antikvarijat. Jako dobro organiziran i trenutno ima skoro sve knjige za gimnazije i za strukovne škole!

E da, svratila i u onaj u Masarykovoj. Taj se pak nalazi u dvorištu i morate dobro paziti da ga nađete!

Rezultat: jedno 50-60% knjiga kupljeno. Potrošeno cca 600 - 700 kuna (od toga pola na novu knjigu + vježbenicu iz engleskog jezika). Ostalo su nova izdanja što treba kupiti za full cijenu i jedna stručna. Iz dva dijela. To znači dvije.

A osnovna škola?? Bezecirali od susjeda. We'll see.... zubo

I da, popila i kavu. Sva sreća da mi dali i malo čokolade. Kafić - "Cessna". cerek

A o tome da antikvarijati kupuju knjige za 5 - 10 kuna, a prodaju po 50-70... bang što reć'....

Update: Ovaj post odaje dojam da je Nasljednik lijena guzica (što doduše nije daleko od istine mouthwash), no, pošto smo mi ipak izvan dometa Metropole (osim jedno sat vremena vožnje vlakom!), ja sam, uz službene obaveze obavila i dotični "razgled" dućana tj. antikvarijata. Ali, da ne mislite da je Nasljednik nesposoban svat - dotični je sam, vlakom išao na vađenje konaca sa vlastitog lica. Jer su roditelji bili zaokupljeni zarađivanjem para. I sam je pogodio (doduše, uz malu telefonsku pomoć) kuda se treba voziti da se od kolodvora dođe do Rebra. I natrag. I nije ostao gladan (kao npr. ja danas), nego se prije posjeta kirurgu dobro najeo. Ehhh.... smokin

Post je objavljen 06.08.2009. u 17:43 sati.