Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribac

Marketing

Summer of '09, part one

Evo me natrag nakratko u metropoli povodom, a naravno čega drugoga nego TuTu-a kako bi rekao moj mali bratić. I dalje prodajem kartu ekstra za 10.08.

ljeto '09


Stvarno, bitching and whining kako ti ljeto može biti loše ga takvim i učini. A toga sam se napričao i u tim trenutcima mi je zbilja bilo grozno. Nije bitno što mislite, bitno je što pričate i govorite a i u tome je bitno kako to kažete. A onda sam se sabrao i krenuo planirati sve i svašta pa se tako i izdogađalo. Pater Familijas je izgubio sve dokumente osim putovnice, Karljica Majka je posijala mobitel a ja sam izubio ključeve od kuće, no srećom za to smo imali još jedne. I probušio sam gumu na makadamu. Prijatelji kod kojih sam išao, iako puni dobrih namjera i misli (i hvala im na tome) u tom trenu nisu mogli pomoći jer a) otišli smo na plažu van mjesta b) došli su Njenim autom kojem se gepek nije mogao otvoriti i tako od alata ništa. A onda je Pater Familijas nazvao kad sam ja htio njega i rješio misterij ratkape. Više nisam djevica kad je u pitanju promjena gume. I kuvam dobru kafu. Mogu se ud... ovaj ženit! Samo još do diplome...

I tako sam potrošio novaca na putovanja sim-tam od Male Venecije (ma moš' si mislit... divan grad ali ipak) do Zadra, Šibenika, Splita a bogme ću još ići. Vidio drage rođake koji su skoro u sred selidbe u susjedni stan s kojim umalo djele balkon. Sve bi bilo super i stvari bi se lagano mogle prenositi sa balkona na balkon da ih ne djeli staklena stjenka za koju nitko nije siguran bi li preživjela skidanje i ponovno stavljanje. Riječ je o petom katu. Eh, da i ona je u sedmom mjesecu trudnoće. I baš sam tamo dobio vijest da je jedna Magdalena (ili koliko po najnovijem čujem možda Nina) došla na svijet kojih mjesec i kusur nakon očekivanog termina. Simbolike da ti pamet stane.

Moja splitska prija. Eto, sad imadem i nekoga koga znam u Splitu i baš mi je drago da je to ona. Naravno, reprezentativan primjerak 'rvacke ljepotice i sada mogu reći RH bez ironije na to kako nam sve rade naopako od politike do ostaloga. Bar su žene dobre, a nismo ni mi muškarci za baciti. Kad smo već kod zgodnih ljudi najbučniji kafić na plaži će ujedno privući i najveći broj zgodnih ljudi. Majkomila nakon par dana sam doživio vizualni overload od silne plastike, cica, guzica, kermike i pločica kojih nije bilo nigdje nigdje drugdje u tom broju. Galebarenje, korak prvi dalje nisam išao. Tu su najbitnije tri stvari: lokacija, lokacija, lokacija.

Kada nisam putovao, gledao ili plivao provodio sam vrijeme sa mp3-com u ušima i uživao u Jasonu Mrazu. Genijalan frajer i prvi čiji mi falset nije smetao. O njemu možda i opširniji post nekom drugom prilikom.

Pozdravno, Ribac

Post je objavljen 06.08.2009. u 17:15 sati.