Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

IZGORJELI RESTORAN I KUHINJA NACIONALNOG PARKA KOZARA

MRAKOVICA

Izgorio restoran i kuhinja Nacionalnog parka "Kozara".Sa zgarišta su vatrogasci izvukli jednu plinsku bocu.Materijalna šteta procijenjena je na 70.000 KM

Na Mrakovici je jučer ujutro izgorio restoran i kuhinja Nacionalnog parka "Kozara", a materijalna šteta procijenjena je na 70.000 KM, priopčeno je Srni u Vatrogasnoj jedinici Prijedor.

Dojavu o požaru prijedorski vatrogasci su od policije u Kozarcu dobili oko šest sati, a požar su gasili od 6.30 do 9.45 sati.
Noćni čuvar primijetio je požar i ranije, oko 4.30 sati, ali, nemajući telefon, nije mogao nikoga obavijestiti i sam je ručnim hidrantom pokušao ugasiti požar.

Od prvog prolaznika, koji je naišao u 6.00 sati, noćni čuvar posudio je mobilni telefon i najbližoj policijskoj stanici prijavio požar.
Objekat u kojem su se nalazili kuhinja i restoran montažnog je tipa i star je 35 godina. Usko je povezan sa upravnom zgradom NP "Kozara", koja je takođe montažna, a sa svih je strana okružen šumom.Uzrok požara još nije poznat i predmet je dalje istrage.Sa zgarišta su vatrogasci izvukli jednu plinsku bocu. Dnevni avaz


Post je objavljen 06.08.2009. u 07:00 sati.