Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Školski udžbenici - tražim!

Sve je počelo jučer.

Nasljednik je (ničim izazvan) stvorio zabrinutost glede svojih školskih knjiga. Navodno se pojavio spisak potrebnih knjiga na ulazu njegove (tehničke) škole. Ne lezi vraže, našla Rudarka spisak i na internetu, te smo zajedničkim snagama (čitaj: Rudarka je radila inventuru njegovih postojećih knjiga dok je dotični odsutno surfao internetom) dogovorili da mu većina knjiga treba što za maturu (valjda će je bit' zujo), što za eventualni upis u neki od tehničkih fakulteta što gospodin planira, osim dvije knjige - famozne geografije (iz koje je ponosno bio jedini na popravnom na cijeloj školi!) i vjeronauka.

I tu sam se zainatila pronaći, as soon as possible rabljene (bolje rečeno - kao nove, koliko to oni upotrebljavaju tokom učenja) knjige, kako bi mi ukupni računa za iste bio što manji. Jer na spisku postoji i hrpa radnih bilježnica koje se moraju nabaviti, a pitanje je koliko ih oni i koriste burninmad.

Svojedobno je u našem lokalnom županijskom središtu bila lokacija koju je vodio, mislim jedan nadobudni profesor uz pomoć nešto dječurlije. U stilu - donio si svoje stare knjige i uzeo nove ili eventualno platio po 10-ak kuna po knjizi, ako nisi imao šta ostaviti. Nažalost, danas sam na toj lokaciji pronašla neke radnike kako restauriraju prostor. Ništa od moje zamisli da na jednostavan i lagan način "riješim" Nasljednika.

Postoji na internetu i neka stranica kao pomoć pri razmjeni knjiga. Poslala sam nekoliko mailova (nije mi se dalo zivkati na neke 092 i 095 brojeve), ali ništa. Izgleda da stvar i nije baš tako saživjela kako se čini.

Pošto nam je susjeda profesorica u Malinoj osnovnoj školi pokušala sam preko nje saznati situaciju sa "pučkoškolskim" knjigama. Nitko ne zna ništa. Nastavnici su posljednji put bili u školi u doba kad im je Primorac još bio ministar, a knjige je moralo platiti ministarstvo (oliti mi porezni obveznici, ako ćemo baš tjerati mak na konac!). Tako da i tu - mauna. headbang

Sada mogu samo dvije stvari - pokušati naći što više knjiga za Nasljednika, po antikvarijatima ako uspijem otići do Metropole i čekati što će biti sa osnovnom školom. Tamo negdje krajem mjeseca kad se skupi raja u školi, pa će valjda i nešto pametno odlučiti...

Za ful komplet ganc novih knjiga bilo bi glupo, neekonomično i blesavo dati novce!

I zato jedan mali oglas:

Potrebujem knjige za 3. tehničke škole - smjer elektrotehnika s primjenom računalstva, te 7. osnovne škole, jezici engleski i njemački + vjeronauk. Naravno, u zamjenu nudim dobro ošćuvane udžbenike 6. razreda oš + one famozne dvije iz 2. srednje. Molim zainteresirane neka ostave mail za kontakt. Bit će mi zadovoljstvo dogovoriti preuzimanje knjiga uz jednu blogerski kavicu! Fala unaprijed.

Rudarka thumbup


Post je objavljen 04.08.2009. u 16:31 sati.