Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/junac

Marketing

Tihi protest (s prvim značajnim rezultatima)

Jedina pozitivna stvar u tom sedmom mjesecu koji ima jedno miljon dana je da će zato bar plaća bit veća. Al onda ti nabace taj krizni porez od 4%, još ti i stimulacija padne 2%... i umjesto više, dobiš 300 kuna manje neg mjesec prije. Nije toliko u novcima, preživit ću ja, al krivo ti je... Protiv prvih 6% se nisam previše žalio, neka... al sad još ovo, a pričaju i o daljnih -10%...

Zato sam odlučio stupiti u tihi štrajk. "Tihi" jer neću nikom reć. Radit ću manje i nesavjesnije, pisat ću postove na poslu, čitati blogove, čitati knjige, riješavati "Matematičke probleme za radoznalce" Mirka Polonija (1979.), šetati se po zgradi bezveze, tratiti vrijeme po drugim uredima, biti na ručku minimalno sat vremena, telefonirati, igrati "Spider Solitaire", igrati šah e-mailom, igrati "Tropical Dream - Underwater Odyssey", ponovno se baciti na poeziju i napisati nastavak uspješne epske basne "Patuljak i vuk" pod radnim naslovom "Vučji problemi s navodnjavanjem nasada krušaka". Sve što sam i do sada radio, ali ovaj put s jasnim ciljem!

Tko je sa mnom??

Vi sa štrajkom krenite još danas ili najkasnije od četvrtka, bez mene, ja moram prvo tri tjedna na godišnji (iz protesta). No kad se vratim, radit ćemo manje nego ikad.

Ne mogu oni nama tolko smanjit plaću kolko mi možemo manje radit!


Tko protestira, s tajnicom masturbira!


P.S. radno vrijeme nije ni završilo, a protest je već donio rezultate! Dobio sam nenadani dodatak na plaću. Na papiru gdje se vidi kako mi je plaća obračunata piše jedan broj, dok mi je na tekući sjeo drugi. Zapravo, kad pogledaš, ta dva broja i nisu toliko različita. Skoro sve znamenke su im iste. Osim prve (tj. tisućice). Ona je za 2 veća. Ahahahaha! I tko onda ne bi volio tipfelere!!


Post je objavljen 04.08.2009. u 14:08 sati.