Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gusarskabanda

Marketing

kako se rade djeca?

Svi mi koji imamo djecicu smo prosli slicne muke. Muke objasnjavanja kako djeca dolaze na svijet.
E pa danas je pao tecaj za malu djecu s predumisljajem. Kad se sjetim da sam sa Lukom isti taj razgovor imala sa njegovih cetri godine, moji blizanci mi se cine kao zreli i prezreli za to vazno pitanje zasto mama nema pimpek i di se skrivaju mala djeca.

Sve je pocelo kako to obicno biva, vrlo njezno i zaobilazno. Prvo smo citali u leksikonu kako nastaje svila i sto rade dudovi svilci, da bi onda nesmotrenim listanjem knjige uocili sudbonosnu stranicu koja je pokrenula lavinu pitanja.
Mala beba pri porodu. Glava izlazi iz rodnice i doktor ju polako izvlaci van. Brrrrr.

Pitanje je bilo, ne ono sto bi ja ocekivala, sto se tu dogadja, nego di je mami pimpek. Dovraga, zasto zene namaju taj organ pa da ne moraju odgovarati na bedasta djecja pitanja...

No da.
Uvalili su me u podugacku diskusiju, a nije mi pri tom preostalo drugo nego im otvoriti i drugu stranicu u leksikonu koja pokazuje cijelu porodicu: mamu, tatu, brata i malog brata i sestru i malu bebu i to gole i bose.
Pored toga je slika muskog i zenskog spolnog organa sa pripadajucim reproduktivnim elemetima, koji samo kompliciraju cijelu pricu i jednom zasebnom, naravno najinteresantnijom, onom spolnog cina. I to da ne bi slucajno bilo lako za prepoznati o cemu se radi, bez gornjeg dijela tijela i bez glave i od potkoljenica na dole. Pa sad ti djeci objasni cija majkla crnu vunu prede...

Prvo sam se bedasto cerekala i uvjeravala ih kako je to prekomplicirano za shvatiti i da jos moraju malo narasti i biti stariji ali se nisu dali skinuti sa slike koju sam i ja studiozno morala promotriti da skuzim ko je tu kome sto i cija noga je di. Posebno jer je sve jos pri tome i u presjeku... Ali banda nije odstupila ni za milimetar ni na mjenjanje teme i navodjenja vode na svoj mlin, te pokusajem da ih odvabim na nekaj drugo, recimo snimke iz satelita na Zamlju i slicno, kaj inace uvijek pali...

I tako mi nista nije preostalo nego objasniti ukratko sa sto sturijim rijecnikom, kako se to prave djeca. S tim da sam dobila i potpitanje, da cemu sluze deckima jaja... pa su dobili i dio iz biologije sa spermijima, jajnicima, jajnim stanicama, dijeljenjem stanice i tim svim.

Na to sam dobila jedan pogled preko Nyiminih dugih trepavica i uz duboki uzdah, da on misli da to uopce nije komplicirana stvar koju oni ne bi mogli razumjeti, i da ne vidi razlog tolikom odugovlacenjem sa objasnjenjem.
Pa si ti majko misli!
Post je objavljen 04.08.2009. u 00:00 sati.