Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

SVETONEDELJŠĆANI NA DISLOKACIJI

RAŽANAC
Piše: Damir Marenić

Tjedan za tjednom prolazi, smjena po smjena se mjenja. Kao da je bilo jučer a već je održana četvrta smjena svetonedeljskih vatrogasaca u Ražancu. Prijašnji smjenu u kojoj su bili Marijo Švigir, Dario Ratešić i Tomislav Marušić zamjenili su Pavao Lacković, Refik Kolarević i Marko Matijević. GALERIJA SLIKA / klikni /

Nakon smještaja svi osim dežurnih otišli su na prijepodnevno rashlađivanje u veliku baru. Nakon kupanja uslijedio je primopredajni dio smjene. Županijski zapovjednik Josip Novosel obišao je dislokaciju i uvjerio se u rad, smještaj i područje djelovanja svetonedeljskih i ražanskih vatrogasaca.

Samo što se nije krenulo na ručak dojava da je požar na obližnjem smetlištu nešto poput samoborskog Trebeža ali vjerujte mnogo,mnogo gore. Naime između borovih stabala i grmova razbacana stara odjeća, papir, drvo i sl. Dovoljna je samo jedna odbačena cigareta pa da da bude pakao. Ujedinjenim snagama dviju smjena svetonedeljski vatrogasci za tili čas pogasili požar na smetlištu.

Kako imamo dojavu sa terena i danas se nastavlja niz manjih požara koje se uspješno rješavaju a kako i neće kad su temperature paklene a ljudi previše ne mare za nastalu situaciju .Nadajmo se da neće jedna zalutala cigareta završiti u smeću među borovima i otvoriti vrata pakla.


Post je objavljen 03.08.2009. u 22:06 sati.