Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Da li smo u govnima samo do grla ili možda preko glave?


Mislim da je današnji J.L. (2009-08-03) oborio sve rekorde glede koncentracije „katastrofičnih“ vijesti objavljenih u posljednje vrijeme u našem tisku. Moram doduše priznat da ostale tiskovine ne pratim, ali ipak sumnjam da će netko uskoro oboriti taj rekord. Bez obzira što ovaj post nije ni po čemu originalno autorsko djelo (uglavnom se služim citatima iz spomenutog lista), mislim da ipak zaslužuje vašu pozornost. Kad čovjek to pročita (čak bez ulaženje u detalje i meritum stvari) uviđa da smo zaista u govnima, ali ne do grla, već preko glave i za sada još samo dišemo na slamku koja viri iz septičke jame zvane – hrvatska politika.
* * *

KRIMINAL

„Što može prodati Jadranka da zakrpa proračun ako presuše krediti?“

JANAF - 1,5 milijardi kuna
HEP - 6 milijardi kuna
CROATIA osiguranje - 1,5 milijardi kuna
Poštanska Banka - 0,7 milijardi juna
Podravka i Pliva 0,85 - milijardi kuna
HŽ - za jednu kunu ali je ušteda na subvencijama 3 milijarde kuna
Brodogradilišta (osim Uljanika istine radi) - za jednu kunu ali je ušteda na subvencijama 1-2 milijarde kuna
HRVATSKE ŠUME - 1,5 milijardi kuna (polovica iz koncesije)
Autocesta Zg-Lipovac - 7 milijardi kuna na ime koncesije
Poljoprivredno zemljište - 1,5 milijardi kuna
Izvori vode - 0,02 milijarde kuna (povećanje iznosa koncesije)
Brijuni - 1 milijarda kuna.

Ja ipak predlažem bolje rješenje: neka proda cijeli ili bar pola Jadrana (kao što je to učinio, u velikom dijelu Hrvata visokocijenjeni, Poglavnik A. Pavelić da bi se dočepao vlasti i ostvario tisućugodišnji san Hrvata - NDH) i promijeni svoje ime u Prodavaljka. U tom slučaju bi izgubili samo more (do kojeg nam, osim kad su u pitanju „pokvareni“ Slovenci, i onako nije stalo) a sve pobrojano bi nam ostalo u vlasništvu. Naravno ne za dugo ako takvi kao A. Hebrang ponovo dođu na vlast.

P.S. Glede prodaje prirodnih resursa vidi post pod naslovom „Kako iz krize?“ istog autora.
* * *

„Zbog kriminala u HŽ i HEP-u Bajić ne ide na godišnji“

Knjiga o kriminalu na 50 stranica
Kupovali struju po 83, a prodavali po 20 eura
Mavraku i Upravi isplatili velike otpremnine
Kupovali Audije i dizajnerski namještaj
30 milijuna kuna Dinamu, Hajduku, Gotovini…
Ekonomskom fakultetu dali 4 milijuna kuna iznad ugovora

Moj komentar: Zaista me čudi kako ljudi na Ekonomskom fakultetu nisu uočili da im je isplaćeno više nego što je bilo ugovoreno. Pa oni bi barem trebali znati računati!
Ili pak to nisu vidjeli upravo zato što ZNAJU dobro računati!!!
* * *

„Auto pretvoren u kamion, dva sata u 81 dan, ali u lipu pogode novi PDV“

Automatski sustav naplate cestarine u Demerju i Vratima pogrešno obračunava račune. U HAK-u na upit novinara odgovaraju: „Ne možete se nikome požaliti jer je njima (šefovima) danas neradni dan. Ne mogu vam dati broj od šefova. Uostalom, nedjelja je, ne smijemo ih ni zvati (sic!)“.

Moj komentar: Uvijek sam tvrdio da ti automatski sustavi „nisu“ pouzdani. Nikad se ne pouzdajem u automatske rampe na pružnim prijelazima (tko zna kako ih održavaju naše čuvene HŽ, možda kao i pruge s kojih slijeću vlakovi?). Uostalom što će nam automatika kad možemo varati i na mnogo jednostavniji način!


ČUVENA HR-GLUPOST

WEB anketa.
Pitanje: Što mislite o otkazu snimatelju zbog majice s natpisom na sjednici Vlade?
Odgovor čitatelja: 77,15% - pravedno je kažnjen, 22,85% riječ je o grubom kršenju ljudskih prava

Moj komentar: Tako je, treba ga i zatvoriti. Zar on da vrijeđa našu „pametnu“ Vladu i „uvažene“ zastupnike. Sram ga bilo!!!
* * *

„Izvještaj slovačke policije o okršaju s Torcidom“

- Upozorili smo ih…Prešutjeli gumene metke, teže ozljede i svezane navijače
- Pripoćenje Torcide: Problem je bila policija, svi obični Slovaci su nas lijepo dočekali.

Moje „priopćenje“: Jadni Torcidaši, mirno su sjedili u kafićima, pili coca colu i fantu, a onda došli slovački grubijani u policijskim uniformama (možda neka njihova nogometna torcida) i prebili ih. Kaj god!
Po mom su još i dobro prošli. Za takve bi već odavno uveo smrtnu kaznu. Uostalom svoju „janjeću“ narav pokazali su koji dan kasnije u sukobu s još jednom „nevinom“ organizacijom – BBB - om nakon nogometne utakmice domaćih nogogurača na neutralnom terenu (upravo zbog njihovog ranijeg divljanja). Ti divljaci jednostavno NE ZNAJU i NE ŽELE ništa drugo nego mlatiti druge i dobivati batine. Onda su oni u svojim očima „heroji“. Pa zašto im ne priuštiti to zadovoljstvo. A glupi hrvatski narod sad će nad njihovim sudbinama roniti krokodilske suze.

P.S. Zašto su oni „divljaci“, e to je tema za ozbiljnu sociološku raspravu. Možda bi se otkrilo da u tome ima udjela i naša Vlada zvana „Harač-vlada“ ili pak „uvaženi“ saborski zastupnici sa svojim zakonima „Tko je jamio je jamio“, a našlo bi se tu još uzroka. No moja namjera u ovom slučaju nije da analiziram uzroke već da predlažem rješenje za otklanjanje posljedica. Uostalom u ovom slučaju ću se ugledati na način kako naša Vlada predlaže rješavanje nastalih poteškoća. Zar eliminacija huligana nije na tragu Vladinoj mjeri za postupnu eliminaciju umirovljenika izgladnjivanjem prema priči o magarcu i seljaku?!
* * *

Tomo Butina povodom predstojeće uzvratne utakmice s Red Bullom iz Salzburga: „Napast ćemo, jer ne znamo igrati na nulu“.

Ja bih rekao: Kaj god, ne znaju oni uopće igrati osim u tzv PZL (Pik Zibnerskoj Ligi ili službeno HNL!).


EKONOMIJA

Nova plinska kriza: i ove zime čeka nas nestašica. Preporuka: Alternativna opskrba najbolje rješenje za sezonu grijanja.

Moj savjet (vrijedan Nobelove nagrade za fiziku!): obzirom da mnogi stanovi nemaju ni spremište za ogrjev (drva, ugljen, briketi) a kamo li dimnjake, predlažem vrlo efikasan način grijanja i što je nadasve važno u ovoj krizi i besparici – izrazito jeftin. Svaki član domaćinstva iznad deset godina dobiva po jedan panj odgovarajuće težine i onda svaki puta kad mu je hladno dohvati ga rukama i podiže s poda do iznad glave dok se ne ugrije. Dio topline prenosi onda zagrljajem na mlađe koji još nisu fizički spremni za takvu aktivnost. Time se bitno produbljuju prisan odnos između roditelja i djece. Kao dodatna korist za odraslu populaciju: jačanje mišićne mase što će kad-tad dobro doći u borbi protiv „Zna se“.


MALO GOR, MALO DOL, PA OPET GOR

Ina popustila pritiscima: Benzin od danas opet jeftiniji za sedam lipa (za koliko je od 1. kolovoza povećala cijene zbog višeg PDV-a). Ina bi već sutra mogla ponovo povećati cijene jer svaki drugi utorak ima redovitu korekciju.

Moj komentar: Još malo pa više neće biti moguće „pritiskati“ Inu. Razlog: vidi pod rasprodaja ala Jadranka!


HRVATSKO GOSTOPRIMSTVO

“Norvežanku brutalno silovao na stijenama“
Napadnutu djevojku spasili slučajni prolaznici.

Moj komentar: Istraga će vjerojatno pokazati da se samo radilo o malo žešćem sexu. A obzirom da je, navodno, „mala“ bila pod gasom to će biti nepobitni dokaz da silovanja uopće nije ni bilo. Onako nešto kao guranje penisa u vaginu, pardon prsta u čmar.

To bi za danas bilo sve.

Sutra: Zašto trebamo Hebranga birati za doživotnog Predsjednika Jadne naše domovine.


Post je objavljen 03.08.2009. u 12:42 sati.