Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

Malo boje, a veliki učinak

Na zahtjev mještana naselja Musalež i Valkarin, ovih se dana u dogovoru s Upravnim odjelom za komunalni sustav Grada Poreča pristupilo uređenju horizontalne signalizacije. U Musaležu su prošle sedmice iscrtane trake pješačkog prijelaza, što će mnogim mještanima, a pogotovo djeci i majkama s bebama omogućiti opušteniji prelazak ceste. Pješački je prijelaz iscrtan u blizini autobusne čekaonice i okretišta za autobuse, a mjesto je odabrano zbog blizine dječjih igrala u čijoj se blizini djeca najčešće igraju.

Osim pješačkog prijelaza, na nekoliko su križanja ulica "stopom" označene sporedne ulice što će olakšati vožnju kroz Musalež. Osim u Musaležu, sporedna je cesta s iscrtanim natpisom "stop" označena i u Valkarinu. Navedene su aktivnosti bile nužne kako bi se olakšalo prometovanje tim naseljima. U daljnjim će se aktivnostima i investicijama Mjesni odbor usmjeriti na poboljšanje cirkulacije i sigurnosti prometovanja, u što spada i postavljanje adekvatnih prepreka.

Osim spomenutih investicija, uskoro će djelatnici komunalnog poduzeća "Usluga Poreč" posaditi crnike i druge prigodne ukrasne biljke pored igrala u Vrvarima i Musaležu.

Nadajmo se da će gradske investicije pratiti i ŽUC koji nažalost zaostaje s asfaltiranjem kritičnih rupa na cestama u njihovoj nadležnosti.

Image and video hosting by TinyPic
Horizontalna signalizacija u Musaležu...

Image and video hosting by TinyPic
...i Valkarinu

Post je objavljen 02.08.2009. u 13:24 sati.