Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/capljina

Marketing

Novi poraz od GOŠK-a!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
U uzvratnoj utakmici 1. kola Kupa HNŽ Čapljina je doživjela još jedan poraz od Gabelskog GOŠK-a, rezultat je bio kao i Gabeli - 5:1 za GOŠK. Gabeljani su poveli već u trećoj minuti utakmice nakon što je vratar Čapljine Džida slabo reagirao na ubačenu loptu iz slobodnog udarca s lijeve strane. Samo dvije minute kasnije GOŠK povećava na 2:0 nakon što se jedan igrač Gabeljana našao sam pred čapljinskim vratarom. Čapljina je, bez obzira na rezultatsko stanje imala nekoliko vrlo izglednih prilika. Sredinom prvog poluvremena Bajrić je oboren u gostujućem šesnaestercu, a sudac Blažević je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Bošković. Nešto kasnije isti igrač je imao sjajnu priliku za poravnanje rezultata, ali njegov udarac završava na gredi gostujućeg gola. Čapljina je u tom razdoblju imala terensku incijativu koja nije rezultirala pogotkom. U jeku čapljinskih napada GOŠK je složio jednu kontru koju je prekršajom zaustavila obrana Čapljine. Upravo iz toga slobodnog udarca GOŠK je postigao pogodak, a realizator je bio Rako koji je sjajno prebacio živi zid te pogodio Džidina vrata. Samo dvije minute kasnije Gabeljani postižu i četvrti gol koji je plod greške čapljinske obrane. Na odmor se otišlo rezultatom 4:1 za GOŠK. Cijelo drugo poluvrijeme je bilo ravnopravno, ritam igre je malo pao što ne čudi jer se i jedni i drugi nalaze u fazi priprema za novu sezonu. Jedini pogodak u drugom dijelu postigao je Raguž udarcem s 20 metara, a vratar Čapljine Igor Josić, koji je ušao u nastavku igre, bio je nemoćan. Čapljina je do kraja imala još nekoliko izglednih prilika, prije svega treba izdvojiti stativu koju je pogodio Bajrić. Ipak, rezultat se do kraja nije mijenjao te su Gabeljani sasvim zasluženo slavili s 5:1.

1. kolo Kupa HNŽ-a - Uzvrat:
HNK "Čapljina" - NK "GOŠK" Gabela 1:5
Stadio "Bjelave" u Čapljini.
GLEDATELJA: 400.
SUDAC: Antonio Blažević (Višići).
"HNK Čapljina": Džida (od 45. Josić), Dodig, Grbavac, Zubonja (od -- Mace), Husić, Knezović, Bošković, Bebanić, Jurković (od 45. Tošić), Bajrić, Zubac.

Čapljina ipak u Prvoj ligi FBiH?
Jedina, ali i najvažnije napoznanica na Bjelavama uoči početka nove sezone jest u kojoj će Ligi Čapljina igrati u nadolazećoj sezoni. Prema sadašnjim informacijama prvoligaš FK Goražde će zbog financijskih razloga najvjerovatnije istupiti iz Prve lige što znači da će jedan klub trebati popuniti to mjesto. A tko će biti odlučiti će NS BiH. Jedini kandidati za to mjesto su naša Čapljina te Famos iz Hrasnice koji je nakon spora u Drugoj ligi FBiH-Centar ostao bez plasmana u Prvu ligu FBiH. Prvo mjestu na "centru" zauzelo je Goražde koje će sada najvjerovatnije istupiti iz lige, pa postoji mogućnost da čelinici saveza dodijele to mjesto Famosu. Ipak, prema zakonu upražnjeno mjesto trebala bi popuniti dvanaestoplasirana momčad iz prethodne sezone, a to je Čapljina. Nadamo se da će se zakon poštovati (naravno ako Goražde istupi iz Lige) te da ćemo i sljedeće sezone na Bjelavama gledati prvoligaške timove.

Igor Josić u Čapljini!
Uprava Čapljine u svoje redove dovela je još jednog vratara. Nakon što je iz Brotnja došao Džida, konkurenciju na golu pojačao je Igor Josić koji je sezonu ranije igrao u tuzlanskoj Slobodi. Josić je za Slobodu upisao samo jedan nastup i to protiv Širokog Brijega na Pecari.

Post je objavljen 01.08.2009. u 23:09 sati.