Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

372. Velikogorički vikend-go-turnir


6. Ljetni velikogorički turnir (01. 08. 2009.)

Uz pokoju promjenu preko ljeta ista škvadra dolazi na ove turnire. Zanimljiv je ovo sustav igranja, handicap -2. Jači igrači po kategorijama moraju slabijima davati prednosne kamenčiće i tako im se otežava pobjeda. To je, ipak, malo umanjeno i to za dva kamenčića. Turnirsko nadmetanje znaći dokazivanje tko je jači, ali ovako je tu još jedan bitan elemenat. To je forma igrača na nivou njegove kategorije. Ona dva kamenčiča umanjenja prednosti znače ipak prednost jačem igraču, jer je on uz punu prednost izjednačen sa slabijim igračem. Na ovaj način se jači igrači moraju puno više truditi za pobjedu, a slabiji imaju veće šanse iznenaditi ih. Tako je igra zanimljiviija i sudjelovanje svih igrača veće u igri.
Da se ovaj sustav drži dobrim, potrebno je pravilno određivanje kategorija. To u Velikoj Gorici činimo ravnanjem prema ratingu-EGF-e.
Dan-naslovi su titule i tako to mnogi tumače, a na taj način ih se ne može gubiti. Ipak na našim turnirima, za naše igrače, za ove turnire, podešavamo kategorije prema ratingu, pa i dan-naslove. Ipak kao naslov slovi ono najviše što se posjedovalo, ali u natjecanja članovi kluba ulaze sa kategorijama koje su odraz ratinga.
Igralo se u prostorima Športske udruge osoba sa invaliditetom ‘Uspon’ u Slatinskoga 4, berger, handicap -2 u sedam kola, 30 minuta po igraču i byoyomi 15 sekundi...
Pogledajmo konačnu tablicu sa svim rezultatima.

M. Ntjecatrelj      Kat Gra 1  2  3  4  5  6  7  Bd SDS
1. Jovičić Robert 4k ZG 7+ 6+ -- 2+ 4+ 5+ 3+ 6 15
2. Ugarčina Marko 8k VGo 3+ 7+ 6- 1- -- 4+ 5+ 4 10
3. Zakanj Matej 3d VGo 2- 4+ 5+ -- 7+ 6+ 1- 4 7
4. Smud Mladen 2d VGo 5+ 3- 7+ 6+ 1- 2- -- 3 4
5. Primetica Nikola 7k ZG 4- -- 3- 7+ 6+ 1- 2- 2 2
6. Taušan Mato 9k ZG - 1- 2+ 4- 5- 3- 7- 1 4
7. Primetica Mirko 11k ZG 1- 2- 4- 5- 3- -- 6+ 1 1
Novih kategorija ovaj puta nije bilo.
Bio jer ovo još jedan zanimljiv turnir ovdje. Posebnoj zanimljivosti pridonijela je pobjeda Marka protiv Mateja već u prvonm kolu. Uspio je to za samo 5,5 poena. Bilo je to 5,5 velikih poena.
Ovaj puta je Robi prodefilirao turnirom. Uradio je kao Nikola prošle subote i kao Matej često puta. Pobjedio je sve protivnike. Najzanimljivija pratija je bila u poslijednjem kolu između Robija i Mateja. Igrali su za prvo mjesto. Matej je morao dati četiri prednosna kamena, a to je protiv razigranog Robija poprilično. Da je dobio, Matej bi bio turnitrski pobjednik, ali je ovaj puta Robi pobjedom osvojio turnir sa uvjerljivih dva boda prednosti.
Za Robijem su Marko i Matej sa po četiri pobjede, ali je Marko pobjedio uspješnije protivnike i ostvario bolji sodos (SDS u tablici).
Mladen je ovaj puta bio četvrti izgubivši od svih ispred njega.
Bod iza njega je Mato, koji je uspio pobjediti drugoplasiranoga Marka, ali je izgubio od poslijednjega Mirka. Mirko je tom pobjedom iznenadio, ali kako mu je to bila jedina pobjeda na turniru, a imao je slabiji sodos od Mate, ostao mu je ‘fenjer’.
Slijedeće subote smo opet ovdje u isto vrijeme, 10:30, na 373. velikogoričkom.
bl. Muradenu

Post je objavljen 01.08.2009. u 21:32 sati.