Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dragaraga

Marketing

Nepismena

Sjednem, napisem, odem, ne provjeravam!
Tako se nekako druzimo blog i jasretan
Danas sam procitala nekoliko svojih postova i sokirana sam kolicinom gramatickih gresaka, ponavljanjima iste rijeci u recenici ili za redom, sto u principu nije greska, ali je dosadno i ruzno.

Fakultetski obrazovana osoba! eek Jos gore, nekad sam radila u skoli i bila sam jako dobra profesorica, imam talenta za taj posao. Sramota tuzan

Nekad sam bila izvrsna ucenica, prava streberica! Nije mi jasno kad sam izgubila sposobnost lijepog izrazavanja i paznju pri pisanju. Iz principa ne zelim optuziti ofis i spelcheker. Nepaznja i nemar, prije ce bit! To si pitanje postavljam od pocetkja pisanja bloga i dosta mi je cudjenja, vrijeme je za akciju. Polako, ali sigurno.
Bila sam zato jutros nakon dugo vremena u lokalnoj knjiznici i posudila sam drage knjige ili bolje receno stare, kvalitetne prijevode u nadi da je blagoglagoljivost zarazna kiss

Mislim da bi na sve fakultete trebalo uvesti obavezu slusanja i polaganja hrvatskog jezika kroz sve godine studija. Posebno na profesorske studije. Ak se moze engleski, onda moze i nas jezik.

Post je objavljen 01.08.2009. u 16:59 sati.