Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jedvagenij

Marketing

Vlada je sponzoruša i par novih antirecesijskih mjera



Dragi čitatelji, samo da vas podsjetim da ste od danas i vi sponzori naše drage vlade, osim naravno ako ne spadate u onu skupinu "sretnika" koji imaju primanja manja od tri tisuće kuna. Doduše, i oni je indirektno sponzoriraju kroz povećanje PDVa za jedan posto, ali otompotom...

A sad će vam jedvagenij predložiti nekoliko antirecesijskih mjera za boljitak i probitak ove naše bananko-državice:

Uvođenje koncesija na sakupljanje plastične i aluminijske ambalaže - općepoznata je činjenica da velika većina penzića koji su uspješno izbjegli plaćanje harača svoj kućni budžet oplemenjuje kopanjem po kontejnerima za plastičnim bocama i limenkama. Obično su to stariji ljudi, koji, eto i nemaju pametnijeg posla, ćesto ih se može vidit i sa velikim crnim vrećama punim plastične ambalaže. I sad tu uskače država, trebalo bi oformit tijela na razini lokalne samouprave, koja bi izdavala koncesije, koje bi se naplaćivale nekih pedesetak kuna mjesečno. Veći gradovi bi bili podijeljeni na rajone, i policajci bi bili ovlašteni on the face of the place naplaćivati rigorozne kazne za eksploataciju kontejnera bez koncesije. Kazne ne bi bile plative u plastičnoj ambalaži.

Dodatno smanjenje mirovina, i ukidanje besplatnog dopunskog osiguranja za umirovljenike - to da su baš penzići od svih dobnih skupina najveći trn u oku državne blagajne, trebalo bi provesti ovu mjeru, jer bi se tom mjerom u prilično kratkom roku od pola godine, broj umirovljenika poprilično smanjio, jerbo bi, je li, pocrkali od gladi, te bi tako bilo više novca za zapošljavanje u državnoj upravi.

Mjera za spas hrvatskog turizma - doduše, ovu mjeru neće biti moguće uvesti još kojih par godina, ali evo spomenut ću je sada, da bi za par godina svi vi mogli oduševljeno spominjat Jedvagenija i njegov vizionarski uvid. Dakle, kad većina razvijenih država izađe iz krize i počme sa nezaustavljivim, dapače, galopirajućim gospodarskim rastom, većina stanovništva tih država će biti zatečena, dezorijentirana, i možda čak i pomalo nostalgična. Svi će pričati svojo djeci o velikoj gospodarskoj krizi, i ta djeca će se osjećati zakinuto. E tu ulijeće Hrvatska Turistička Zajednica i Ministarstvo Turizma. Nudit će se paket aranžmani prigodno nazvani "Iskusite krizu" Na granici bi im se oduzimali sav novac i vrijednosti, dobili bi posao sa prosječnom hrvatskom plaćom, stan u najam po "razumnim cijenama", auto na kredit, dvoje djece koji se školuju i udri.... naravno da bi ovo bili malo dugoročniji programi, te niti jedan aranžman ne bi smio trajati manje od godine dana.

Od prošlog posta, sve postove u kojima se spominje Vlada.hr, stavljam i u kategoriju seks/ljubav...


Post je objavljen 01.08.2009. u 12:10 sati.