Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boric

Marketing

MARS NA TRAKTORE I POZDRAVITE MILOSEVICA,SESELJA,A POSEBNO"OCA NACIJE",VELIKOG KALEMARA DOBRICU COSICA!KAD STIGNETE U MALU SRBIJICU SVI NA KONCERT RIBLJE CORBE,BAJE MALOG KNINDZE ILI GALIJE!

5.VIII 1995.-17:25 h

RAZGOVOR MOMCILA PERISICA I GENERALA MILE MRKSICA U KOJEM GA MRKSIC MOLI ZA POMOC I IZVJESTAVA O GOTOVO POTPUNOM SLOMU SVOJE"KRAJINSKE"VOJSKE

MRKSIC:Ovo ovde,brate,je tragedija.
PERISIC:Je li?
MRKSIC:Tamo kod Tarbuka(Slobodan Tarbuk,potpukovnik JNA,kasnije general Vojske Srpske Krajine i zapovjednik banijskog korpusa,RATNI ZLOCINAC,op.a.)preti presecanje onog puta koji nam je glavni.Petrinja mu je okruzena.Ovo gde ja sedim ljulja se,razumes me?
PERISIC:Da.
MRKSIC:Ljulja se.Ja ovde imam 150000 ljudi svega skupa.Putevi su zakrceni izbjeglicama i njih gadja avijacija.Kod Tarbuka je haos,a ovo na Kordunu se sve drzi.I u smrtnoj opasnosti je sve.To je 150000 ljudi,Momo.
A,jebi ga,jeste l' nas osudili na smrt ili sta je?
PERISIC:Pa,Mile,sunce mu krvavo,sta ja da uradim?
MRKSIC:Pa pitaj glavnog sefa(misli na Slobodana Milosevica,op.a.)sta da se radi.Mi smo ovde,brate moj,velim ti tako kako.
PERISIC:Evo,ja u sedam imam sastanak s njim upravo za to.
MRKSIC:Pa dobro,Momo,jel niko ne moze za nas da ucini nista,da nam pomogne.Ne mozemo mi samo da se drzimo nikako.Ja idem krpat te linije,ostavljam mrtve nesahranjene,putevi zakrceni izbjeglicama.Vidis ti sta je to!Ovo ovde gde sam se ljulja,i ja verujem da cu veceras biti odsecen od gore(od Dvora na Uni,op.a.)i onda smo-kaput.
PERISIC:Dobro,Mico,javit cu ti se oko osam sati.
MRKSIC:E,molio bih te da glavnom sefu preneses tako.
(Dusan Viro-"SLOBODAN MILOSEVIC-ANATOMIJA ZLOCINA")

Post je objavljen 01.08.2009. u 01:58 sati.