Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

HRVATSKI VATROGASNI OLIMPIJCI NA PRIJEMU U VLADI RH

ZAGREB

Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič primila je predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Antu Sanadera te osvajače zlatnih odličja na XIV međunarodnim natjecanjima vatrogasaca i vatrogasne mladeži u Ostravi.Mnoge osvojene medalje svrstavaju Hrvatsku u sam svjetski vrh vatrogastva, za koje je zainteresirano sve više mladih, rekao je Sanader.Potpredsjednica Vlade istaknula je kako kod svih rebalansa novac namijenjen za vatrogastvo nije diran te je ove godine u zaštitu od požara u Hrvatskoj uloženo 800 milijuna kuna.Intenzivno se radi i na osnivanju regionalnog vatrogasnog centra u Divuljama, koji bi djelomično financirala Svjetska banka.

Izaslanstvo na prijemu kod potpredsjednice vlade su činili pripadnici i pripadnice natjecateljskih odjeljenja JVP Čakovec , DVD Jalševec Breški mladež, DVD Jalševec Breški žene, DVD Mladost Kaštel Sućurac i uz njih predsjednik HVZ Ante Sanader, potpredsjednici Dino Kozlevac i Mijo Brelečić načelnik HVZ Željko Popović, glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin , ravnatelj DUZS Damir Trut, predsjednik VZŽ Zagrebačke Stjepan Ptiček , zapovjednik VZŽ Zagrebačke Josip Novosel, predsjednik VZŽ Međimurske Zlatko Orsag, zapovjednik VZŽ Međimurske Ivan Krištofić.

Potpredsjednica Vlade čestitala je u ime Vlade RH i svoje osobno svim natjecateljima na ostvarenim rezultatima na XIV. Međunarodnom vatrogasnom natjecanju i XVII. Međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži koja su održana protekli tjedan u Češkoj. Također i zahvalila im na promiđbi Ljepe naše vam njenih granica.

Spomenula je da je trend namjerno podmetnutih požara nažalost u porastu, ali da je broj požara u toku turističke sezone ove godine u padu s obzirom na prijašnje godine.Čestitala je odjeljenjima koja su na Olimpijadi osvojila jedna od prava tri mjesta i to JVP Čakovec za 1. mjesto u kategoriji PVP B, DVD Jalševec Breški 2. mjesto u kategoriji mladež žene, DVD Jalševec Breški 2. mjesto u kategoriji žene A, DVD Mladost Kaštel Sućurac 3. mjesto u kategoriji žene A. Posebno je čestitala ženskim odjeljenja i pohvalila ih za njihov rad.

Predsjednik HVZ zahvalio se na prijemu u ime cijelog izaslanstva. Istaknuo je da je na Olimpijadi Hrvatsku predstavljalo 15 odjeljenja te da je 8 odjeljenja bilo u zlatnoj kategoriji, 6 u srebrenoj i jedno u brončanoj. A da su tu prisutna odjeljenja osvojila prva, druga i treća mjesta. Takav rezultat stavlja Hrvatsko vatrogastvo u sam vrh svjetskog vatrogastva po spretnosti i spremnosti za zaštitu od požara. Zahvalio se potpredsjednici Vlade na podršci koju su dosad imali vatrogasci te da se nada da će Vlada i dalje podržavati vatrogastvo. Naglasio je da ono što treba Hrvatskom vatrogastvu je novi zakon kojim će urediti razmjerno i pravedno financiranje te jedna ustanova,agencija, koja ce objediniti sve vatrogasne subjekte na razini države.

Potpredsjednica Vlade istaknula je kako kod svih rebalansa novac namijenjen za vatrogastvo nije diran te je ove godine u zaštitu od požara u Hrvatskoj uloženo 800 milijuna kuna. Intenzivno se radi i na osnivanju regionalnog vatrogasnog centra u Divuljama, koji bi djelomično financirala Svjetska banka. ...... opširnije


Post je objavljen 31.07.2009. u 20:00 sati.