Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

46 OZLJEĐENIH U EKSPLOZIJI LIVNICE

VILLEDIEU-LES-POELES

Najmanje 46 osoba je ozljeđeno, od kojih jedna teže, u eksploziji koja se dogodila u livnici na zapadu Francuske u petak, priopćili su vatrogasci.

U eksploziji koja se danas dogodila u livnici na zapadu Francuske ozljeđeno je najmanje 46 osoba, od kojih jedna teže, priopćili su vatrogasci.

Nesreća se dogodila oko podneva u livnici Cornill-Havard u Normandiji a izazvana je, prema izjavama vatrogasaca, eksplozijom "pregrijane kugle prašine". U tom trenutku je u posjeti livnici bilo oko 50 turista.

Skupina turista došla je pogledati lijevanje najvećeg zvona koje je ta ljevaonica ikada proizvela. Tijekom eksplozije stotine sitnih dijelova užarene kovine praćenih plamtećim plinovima poletjele su pogonom.

Većina ljudi je zadobila lakše opekotine ili trovanje od požarnih plinova i ukazana im je pomoć na mjestu događaja, dok je jedna osoba koja je teže ozljeđena prebačena u bolnicu, rekli su isti izvori.Na mjestu nesreće stigla su brojna kola hitne pomoći i oko 60 vatrogasaca.

At least 46 people have been injured by an explosion at a foundry in northern France, during a demonstration for members of the public, officials say.The blast happened at around noon at a bell-making foundry in Villedieu-les-Poeles, a town in the Normandy region.Most of those hurt suffered minor burns or smoke inhalation and were treated on site, but one person had to be admitted to hospital, fire-fighters said.The accident was probably caused by the explosion of a dust cloud, they added.

The blast produced a large cloud of smoke and showered the group of 50 tourists with molten bronze, police told the AFP news agency.The Cornille-Harvard foundry in Villedieu-les-Poeles has been making bells since the Middle Ages and now exports them around the world.
...... opširnije


Post je objavljen 31.07.2009. u 15:51 sati.